Aerportul Newark, unul din cele trei care deservesc metropola New York, a fost închis sâmbătă temporar după ce un zbor al companiei United Airlines a ieşit de pe pistă, fără ca incidentul să fi făcut victime, a informat agenţia federală a aviaţiei americane (FAA), relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Zborul United Airlines 627 a aterizat la ora locală 13:00 pe pista 22 a aeroportului internaÅ£ional Liberty din Newark şi a derapat apoi, ieşind de pe pistă în partea stângă”, se precizează în comunicatul postat de FAA pe Twitter, care menÅ£ionează că trenul de aterizare stânga a ieşit pe porÅ£iunea cu iarbă. Aparatul de zbor venea din direcÅ£ia Denver, statul Colorado.

„FAA nu i-a fost semnalată nicio rănire”, a precizat autoritatea aviatică americană, care a mai anunÅ£at că urma să se deplaseze la locul incidentului. A explicat, de asemenea, că avionul urma să fie remorcat după evacuarea pasagerilor. 

Compania aeriană United a explicat că aparatul de zbor a suferit defecÅ£iuni la mai multe roÅ£i şi a adăugat că niciun pasager, din cei 166 aflaÅ£i la bord, nu a avut nevoie să fie transportat la spital, iar pasagerii care au suferit răni uşoare „au refuzat orice îngrijire medicală”. 

La rândul său, aeroportul Newark a informat pe Twitter că, din cauza unei „urgenÅ£e” nu mai are loc „nicio plecare şi nicio sosire”. La aproximativ o oră de la această informare, a anunÅ£at că toÅ£i pasagerii avionului implicat în incident au fost evacuaÅ£i. Ulterior a mai precizat că în jurul orei 15:00 a fost reluată activitatea aeroportuară, dar a avertizat că vor exista întârzieri.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here