Fostul președinte Traian Băsescu a declarat luni la Digi24 că nu există un plan comun al opoziției pentru a învinge în alegeri, însă este convins că „nevoia îi va strânge” pe cei din opoziție. Pe de altă parte, liderul PMP spune că la alegerile prezidențiale nu va exista o problemă pentru președintele Klaus Iohannis, pentru că PSD nu are ce candidat să-i opună. Noul PSD nu există și nici n-are cine să-l reformeze, a opinat fostul șef al statului.

Citește și: Stelian Tănase profețește DEZASTRUL pentru PSD-ul condus de Viorica Dăncilă: pronostic pentru prezidențiale

„Plan comun nu există în opoziție, dar foarte probabil îi va strânge nevoia, ca și pe mine, iar soluția e să bată PSD la locale și apoi la legislative, pentru că la prezidențiale nu cred că există o problemă. PSD nu are om cu care să îl bată pe Iohannis în momentul de față”, afirmă senatorul Traian Băsescu.

„De multe a fost acuzat președintele și eu sunt de acord că a avut reacții de multe ori prea întârziate, iar uneori înfruntând Constituția cu acele gândiri îndelungi la remanieri, nu cred că e în spiritul Constituției, dar are un mare merit: pe o nebunie declanșată de PSD, care era critic – și este și acum – la adresa Uniunii Europene, a NATO și care dădea impresia că se învârte către Răsărit, președintele Iohannis a ținut consecvent, fără nicio ezitare, drumul spre Vest”, a arătat fostul șef al statului.

El a mai spus la Digi24 că moțiunea de cenzură nu va trece, marți, ceea ce va întări alianța de la guvernare, dar a subliniat că liberalii trebuiau să o depună, pentru că altfel „erau penibili”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here