Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că o cunoaşte de foarte mulţi ani pe Renate Weber, îi ştie activitatea profesională şi este absolut convins că îşi va îndeplini toate atribuţiile pe care i le conferă legea în privinţa exercitării mandatului de Avocat al Poporului.

„O cunosc pe doamna Renate Weber de foarte mulÅ£i ani, ştiu care este activitatea profesională a domniei sale, este un cunoscut activist pentru drepturile omului şi cred că este firesc să fie tentată să se aplece mai mult pe această componentă, dar sunt absolut convins că îşi va îndeplini în totalitate toate atribuÅ£iile, prerogativele, pe care i le conferă legea în privinÅ£a exercitării mandatului de Avocat al Poporului”, a afirmat preşedintele Senatului.

Citește și: Lovitură pentru Codrin Ștefănescu! Anunțul făcut azi

El a adăugat că Avocatul Poporului, instituÅ£ie care va fi condusă de Renate Weber, trebuie să joace un rol „din ce în ce mai important, mai activ”, în contextul în care ”în România ultimilor ani au fost înregistrate grave derapaje în ceea ce priveşte independenÅ£a JustiÅ£iei”.

„Această instituÅ£ie cred că poate să joace un rol din ce în ce mai important, mai ales în contextul în care în România ultimilor ani au fost înregistrate grave derapaje în ceea ce priveşte independenÅ£a JustiÅ£iei. Şi pentru că independenÅ£a JustiÅ£iei a fost afectată, atunci invariabil drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt cele care suferă şi Avocatul Poporului este instituÅ£ia menită să apere aceste drepturi ale cetăţenilor, aşa încât cred că va trebui să joace un rol cât mai activ în această dezbatere publică, care, din păcate, a fost deformată, distorsionată, s-a încercat discreditarea ei. Cred că dacă România vrea să fie cu adevărat o Å£ară democratică şi o Å£ară liberă, în care cetăţenii să poată trăi neîngrădit, fără ca să existe atmosfera care a domnit în ultimii ani, o atmosferă de gen big-brother, de supraveghere, teroare, cătuşe, justiÅ£ie televizată, cred că trebuie ca Avocatul Poporului să joace un rol cât mai puternic în perioada în care urmează”, a precizat Tăriceanu, întrebat ce aşteptări are de la noul Avocat al Poporului.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

Cât priveşte faptul că noul Avocat al Poporului a fost preşedintele FundaÅ£iei Soros, Tăriceanu a spus că nu crede în acuzaÅ£ii de acest gen, care nu au nici „cel mai mic fundament.

„Cred că activitatea doamnei Weber este cunoscută, transparentă, aşa încât nu cred că acuzaÅ£ii de acest gen au cel mai mic fundament, adică nu cred că se pot justifica astfel de acuzaÅ£ii. Renate Weber şi-a făcut datoria faţă de acest element fundamental care reprezintă drepturile cetăţeanului cu prisosinţă”, a conchis Tăriceanu.

Citește și: Lupta pentru putere! Stenograme explozive din ședința USR! ‘Sunt niște dictatori de tip PSD’ .

 

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here