Președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, luni, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece cei 7 membri care au boicotat ședința săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ până sunt dezbătute rapoartele europene.

„Este de acum îngrijorător. Este a treia ședință fixată la care aproape aceiași membri nu dau curs. Săptămâna trecută a fost lansată public o scrisoare, astăzi e mailul meu a sosit, cam în aceiași termeni, o scrisoare din partea acelorași membri prin care se solicită să fie scoase de pe ordinea de zi lucrările care privesc Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) cu motivarea nevoii de a se dezbate mai întâi public raportele GRECO și raportul Comisiei de la veneția. Cred că locul în care trebuie să dezbatem aceste chestiuni este tocmai ședința plenului și împreună să decidem dacă punctele de amână sau nu”, a anunțat Lia Savonea, conform Mediafax.

„Este regretabil, nu știu în plus ce aș putea să spun. Cred că este cazul să cerem scuze colegilor și instituțiilor față de care noi avem astfel de atitudine”, a mai spus președintele CSM.

Șerban Nicolae, după ce a pierdut cursa la Congres pentru șefia PSD: Nu pot fi niciodată un oportunist şi nu voi face compromisuri conjuncturale

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii avea pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), în condițiile în care precedentele două ședințe au fost boicotate.

Și ultimele două ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate din lipsă de cvorum. Mai exact, șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime două ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Aceștia au cerut și organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei întrucât, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Comisia de la Veneția și GRECO ar fi solicitat autorităților române desființarea acestei Secții, considerându-o un instrument suplimentar pentru intimidarea și exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor și procurorilor.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here