Procurorii DIICOT au ridicat documente, marţi dimineaţa, de la compania Tarom într-un dosar de delapidare şi constituire de grup infracţional organizat. Potrivit surselor judiciare, descinderile au avut loc la Direcţia tehnică, cea care asigură servicii de întreţinere pentru flota de avioane a companiei Tarom. Ancheta vizează un lider de sindicat şi mai mulţi mecanici de la Direcţia tehnică a Tarom.

Conform unor surse din cadrul anchetei, în ultimii ani s-au cumpărat piese de schimb la suprapreţ, inclusiv pentru aeronave de provenienţă rusă şi americană care nu mai sunt în operarea Tarom. Informaţiile s-ar regăsi în mai multe rapoarte ale Corpului de control. Pe lângă achiziţia de piese de schimb pentru avioane care nu mai erau folosite de Tarom, s-au achiziţionat piese de schimb şi pentru aeronavele companiei, deşi acestea existau deja pe stoc. O parte din aceste piese ar fi dispărut ulterior.

Pe de altă partea, numeroase angajări ar fi fost făcute la DirecÅ£ia tehnică, în special în cazuri de recomandări, pentru că este direcÅ£ia cu salariile cele mai mari. Ulterior, angajaÅ£ii erau detaşaÅ£i pe alte posturi. În cazul în care mecanismul era descoperit, angajatul vizat pleca în concediu medical, ulterior concediu de odihnă şi concediu fără plată. Între timp, aceşti angajaÅ£i activau la companii low-cost de pe piaÅ£a din România, unde duceau şi piese de schimb de pe stocul „umflat” al Tarom.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here