Autorităţile braziliene au destructurat în regiunea amazoniană (nord) un grup de braconieri, dintre care unul este suspectat că ar fi ucis peste o mie de jaguari din 1987, a anunţat parchetul, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Cei şapte bărbaÅ£i „acÅ£ionau în interiorul statului Acre (nord, la graniÅ£a cu Peru)” şi „ucideau animalele din regiune, precum jaguari, capibara (cea mai mare specie de rozătoare din lume), pecari (mistreÅ£ originar din America de Sud) şi căprioare”, a declarat Ministerul Public brazilian, care a pus sub ascultare şi urmărire braconierii timp de trei luni.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

În această perioadă, ei au organizat 11 partide de vânătoare, în timpul cărora au fost ucişi „opt jaguari, 13 capibara, 10 pecari şi două căprioare”.

Braconierii foloseau câini în timpul vânătorilor.

„Cel mai vechi şi cel mai activ membru al grupului acÅ£iona din 1987 şi, potrivit informaÅ£iilor noastre, el ar fi putut ucide peste o mie de jaguari în această perioadă”, a afirmat parchetul brazilian.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

Cei şapte bărbaţi riscă pedepse cu închisoarea şi amenzi, în funcţie de gradul lor de implicare.

Jaguarul, cea mai mare felină din America, trăieşte în 18 ţări din America Latină, din nord-vestul Argentinei până în zonele muntoase centrale din Mexic. Este considerată o specie „aproape ameninÅ£ată”, cu o populaÅ£ie de 64.000 de indivizi, care se află în declin, potrivit Uniunii InternaÅ£ionale pentru Conservarea Naturii.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here