Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că realegerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat reprezintă „temelia pe care se poate clădi temeinic România”, potrivit Agerpres.

„Îl susÅ£inem pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru un nou mandat la Cotroceni, pentru a garanta fiecărui român o Românie puternică, o Românie normală, o Românie funcÅ£ională, o Românie respectată, apreciată în lume. SusÅ£inem candidatura preşedintelui Iohannis pentru că noi considerăm că realegerea preşedintelui României este temelia pe care putem clădi trainic o Românie în care fiecare român să vrea să trăiască, în care România să fie o casă în care fiecare român să se simtă cu adevărat acasă, să fie respectat. Drepturile şi libertăţile fundamentale care există în toate societăţile democratice, să devină fapt pentru români şi fiecare român să se simtă protejat, susÅ£inut de instituÅ£iile statului, care trebuie să revină la dispoziÅ£ia cetăţenilor români şi să nu mai servească clientele de partid”, a afirmat Orban în PiaÅ£a Universităţii din Bucureşti, unde a debutat campania de strângere de semnături pentru candidatura preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat. 

El a subliniat că şeful statului a „acÅ£ionat în haina constituÅ£ională, şi-a îndeplinit atribuÅ£iile cu rigurozitate şi în beneficiul cetăţenilor români”. 

„Preşedintele întotdeauna a fost de partea românilor şi nu de partea celor care au vrut să confişte instituÅ£iile statului în interes personal sau care au vrut să continue o politică de încălcare sistematică a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. A fost pavăza împotriva capturării statului român, garantul unei societăţi democratice şi mai ales garantul păstrării parcursului euro-atlantic pentru România”, a spus Orban.

Citește și: Meteorologii au emis un cod galben de caniculă, pentru următoarele 3 zile: Ce temperaturi sunt anunțate

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a făcut referire la evenimentele din 10 august de acum un an. 

„Acum un an, România a trecut printr-una dintre cele mai grele zile din istoria ei post-decembristă. Iată că acum, un triumf al democraÅ£iei după perioade extrem de critice pentru această Å£ară, când părea că totul ia sfârşit, că derapajul este iminent şi nu mai poate fi oprit, putem să ne gândim la viitor cu speranÅ£a că românii vor rămâne acasă, că românii nu vor fi nevoiÅ£i să plece 200 pe zi din această Å£ară şi cu gândul şi cu speranÅ£a că în cele din urmă vom afla ce s-a întâmplat cu adevărat pe 10 august şi cine sunt vinovaÅ£ii, care nu au plătit până în acest moment”, a spus Bogdan. 

El a susÅ£inut că preşedintele Iohannis a dovedit că este „stavila numărul unu alături de societatea civilă, de PNL, de oamenii de bună credinţă în faÅ£a acaparării statului român de către partidul stat şi de către cei care au luate captive instituÅ£iile”. 

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a subliniat că îşi doreşte ca în noul mandat al preşedintelui Iohannis să se treacă de la „apărarea statului de drept la construcÅ£ie”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la debutul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura sa şi a petrecut mai mult timp în mijlocul simpatizanţilor.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here