Vacanţa nu înseamnă doar distracţie. De la începutul sezonului estival, zeci de mii de şoferi au rămas fără permis de conducere, pentru că au depăşit viteza ori au condus după ce au consumat alcool sau droguri. Este o creştere cu 20% faţă de anul trecut, anunță observator.tv.

Într-adevăr, până în acest moment putem spune că a fost un sezon estival plin de evenimente. Au fost peste 200 de mii de intervenţii ale lucrătorilor Ministerului de Interne, în timpul cărora s-au aplicat peste 600 de mii de sancţiuni. Şi numărul infracţiunilor a fost destul de mare, peste 8500.

De remarcat că anul acesta, faţă de aceeaşi perioadă a anulului trecut, a crescut cu peste 20% numărul şoferilor care au rămas fără permis, în urma controalelor din trafic. Peste 42 de mii de permise au fost suspendate, din acestea 6.000 fiind pentru consum de alcool.

CITEŞTE ŞI: Profesorul Mencinicopschi dărâmă mitul oului! Adevărul despre colesterol și câte ouă aveți voie să mâncați, de fapt!

Reprezentanţii Ministerului de Interne au spus că în această vară au descoperit în trafic şi foarte mulţi şoferi care au urcat la volan sub influenţa drogurilor.

Până la sfârşitul sezonului estival, Poliţia acţionează în stradă cu peste 1200 de poliţişti şi supraveghează traficul rutier la sol şi din aer.

Întrucât este vârf de sezon, şoferii care sunt în vacanţă sunt sfătuiţi să consulte informaţiile furnizate de Centrul Infotrafic pentru a evita traseele aglomerate.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here