Se presupune că Taiwanul a scăzut în continuare pragul pentru ca locuitorii din Hong Kong să solicite rezidența și să trăiască și să lucreze pe insulă, fie prin investiții și înființarea de afaceri, fie printr-un mecanism de verificare a protecției împotriva imigranților scrir Asia Times.

Statul insular încearcă să valorifice noul val de ieșiri din Hong Kong. Taipei și alte centre urbane își propun să învețe afluxul din Hong Kong, întrucât insula aspiră să devină un nou hub al finanțelor, al comerțului și al educației terțiare din regiune.

Din ce în ce mai mulți locuitori din Hong Kong își fac bagajele pentru Taiwan.

Hong Kong începe să vadă o capitală și o fugă fizică, deoarece haosul care rezultă dintr-o lege de extrădare din China, acum păstrată, nu a arătat niciun semn de reducere. Mulți rezidenți din Hong Kong au devenit îngrijorați de supraviețuirea orașului ca centru financiar și teritoriu autonom.

Agenția Centrală de Știri din Taiwan a invitat Consiliul pentru afaceri continentale al executivului yuan, afirmând că guvernul va acorda o atenție favorabilă locuitorilor din Hong Kong care solicită rezidența în cadrul regimului politic actual.

Sorina Pintea, primele detalii cu privire la ancheta de la Săpoca – Ce nereguli a descoperit ministrul Sănătății

În conformitate cu normele actuale, un rezident permanent din Hong Kong poate solicita reședința în Taiwan dacă se înscrie într-o instituție terțiară, se căsătorește cu un taiwanez, este angajat de o firmă locală sau începe o afacere cu o investiție minimă de aproximativ 2 milioane NT (SUA $ 63,792).

În cazul în care tulburările din Hong Kong se transformă în cele mai rele, exodul va însemna o valoare netă mai mare a persoanelor și familiilor care ar putea avea nevoie să caute țărmuri mai sigure, iar țări precum Taiwan și Singapore vor fi în top pe lista destinațiilor lor datorită apropierii geografice. și afinitate lingvistică și culturală.

Dacă unii se instalează în Taiwan, investițiile și consumul lor ar putea fi un impuls pentru economie, pe lângă un nou grup de talente gata de a fi exploatat. În 2018, un sondaj realizat de firma de date a bogăției din SUA, Wealth-X, a constatat că populația rezidenților ultra-bogați în valoare de cel puțin 30 de milioane de dolari s-a ridicat la peste 10.000 în Hong Kong, depășind New York ca orașul cu cea mai mare concentrație de „hiper-bogat”.

Ministerul de Externe al insulei a declarat că guvernul va acorda asistență umanitară de la caz la Hongkongers în nevoie, așa cum i-a cerut președintele Tsai Ing-wen.

Ministerul a adăugat că ar trebui să se acorde atenție cuvenită solicitanților care au nevoie de asistență specială, de la extinderea duratei lor de ședere la eliberarea de permise speciale pentru a rămâne în cazul în care un solicitant se confruntă cu un proces nedrept sau cu purificări politice la locul de origine.

Taiwanul se laudă că este o adevărată democrație, publicul are o putenică atracție pentru Hong Kong, iar partidul de guvernământ se ridică în fața Beijingului.

Cu toate acestea, rezultatele viitoarelor alegeri prezidențiale din ianuarie lasă o anumită incertitudine.

Parlamentarii taiwanezi ar putea ajunge, de asemenea, la un consens bipartidist pentru a adopta legi pentru a primi solicitanți de azil, deși unii cu partidul Kuomintang prietenos de la Beijing se tem că orice nouă lege, dacă este prea clară, ar putea fi folosită ca o gaură pentru infractori și spălătorii de bani.

Între timp, ziarele taiwaneze au raportat, de asemenea, că guvernul întocmise un plan de urgență pentru a naviga avioanele de la China Airlines – purtătorul de pavilion al Taiwanului – și EVA Air la ridicarea aeriană din Taiwan, cu domiciliul în Hong Kong, în cazul în care trupele chineze vor fi chemate să se prăbușească asupra orașului proteste.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here