Premierul Viorica Dăncilă le-a zis șefilor județeni PSD, în ședința CEX de la Mamaia, că discuțiile despre restructurarea Guvernului vor avea loc în partid abia după ce o să discute, luni, cu președintele Klaus Iohannis. Sunt mai mulți doritori să intre în Guvern, dar nu s-a deschis cursa candidaturilor pentru că nu se știe calea de urmat și totul depinde de reacția pe care o va avea Klaus Iohannis la propunerile lui Dăncilă.

O variantă în PSD este ca la restructurarea Guvernului să se propună aceiași miniștri respinși de Iohannis, dar există riscul ca șeful statului să atace la CCR hotărârea Parlamentului spunând că nu poate fi obligat să numească miniștri pe care i-a respins deja. Aici Dăncilă vrea să audă punctul de vedere al șefului statului.

Dăncilă le-a zis șefilor PSD că o să încerce să găsească o soluție de compromis să deblocheze Guvernul.

În PSD se mai discută să se ofere funcții de miniștri unor lideri ALDE cu care social-democrații și-ar asigura protecția în fața moțiunii de cenzură, astfel că nu este clar nici în PSD ce portofolii sunt scoase la concurs.

În acest moment sunt în joc mai multe ministere: Energia, Relația cu Parlamentul, Mediu, Justiție, Interne, Educație, plus doua funcții de vicepremier pentru parteneriate strategice și probleme economice. Pe lângă acestea, Dăncilă ar vrea să mai schimbe câțiva miniștri.

Citește și: SURSE – Negocieri explozive la Bruxelles: gruparea Macron vrea să-i sufle PSD-ului comisarul european .

 

 

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here