Forţele aeriene ale Statelor Unite au ordonat revizuirea modului în care se alege cazarea în deplasările internaţionale, după ce s-a aflat că membrii unor echipaje au fost cazaţi în staţiunea de golf Trump Turnberry din Scoţia, unde a investit preşedintele american Donald Trump, scrie publicaţia Politico, preluată luni de PA.

Decizia a fost luată în contextul unei anchete a Congresului SUA privind un posibil conflict de interese privind cheltuielile militare crescute la aeroportul Prestwick din Glasgow şi în complexul de lux din comitatul scoţian Ayrshire, informează agerpres.ro.

Citește și: Solicitare urgentă în cazul Caracal! Mutarea făcută azi

Conducerea US Air Force (USAF) „a ordonat Comandamentului pentru Mobilitate Aeriană să revizuiască toate instrucÅ£iunile referitoare la selectarea aeroporturilor şi la cazarea în timpul deplasărilor internaÅ£ionale”, arată un comunicat publicat de Politico.

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a aflat că echipajul unei aeronave C-17 folosită atât de aviaţia militară a SUA, cât şi de Garda Naţională Aeriană din statul Alaska a fost cazat la Trump Turnberry, în timp ce avionul cu destinaţia Kuweit era staţionat la Prestwick.

Citește și: USR-PLUS vrea să provoace un dezastru pentru Guvernul Dăncilă! Lovitura pregătită

ForÅ£ele aeriene americane au făcut cunoscut că, deşi primele verificări „arată că echipajul în tranzit prin ScoÅ£ia a respectat toate instrucÅ£iunile şi procedurile, înÅ£elegem că pentru membrii forÅ£elor armate ale SUA cazarea în unităţi de lux, chiar dacă se încadrează în cotele guvernamentale, poate fi permisă, însă nu şi recomandabilă”. „De aceea, revizuim toate instrucÅ£iunile respective”.

„Chiar dacă echipajele USAF respectă toate directivele şi instrucÅ£iunile, trebuie să avem în vedere percepÅ£ia că nu gestionăm bine banii contribuabililor, generată de cazarea echipajelor în astfel de locuri (revizuirea va include serviciul activ şi rezerviştii)”, arată comunicatul citat.

Citește și: Monica Tatoiu, la un pas să o păruiască pe Clotilde Armand! A fost ceartă mare

USAF mai precizează că aeronavele militare americane, în special C-17, au folosit tot mai mult aeroportul Prestwick pentru escale din 2015 până în 2019, datorită unor considerente cum ar fi funcţionarea non-stop, zona mare de parcare şi poziţia pe traseul curselor între Europa şi Orientul Mijlociu.

Congresul Statelor Unite a început o anchetă pentru a verifica dacă cheltuielile în creştere la Prestwick şi presupusele oferte de reduceri în staţiunea de golf a lui Trump încalcă Constituţia. După informaţiile privind camerele la preţ redus pentru anumiţi pasageri şi echipaje şi partidele gratuite de golf la Turnberry pentru echipajele americane militare şi civile, preşedintele a fost avertizat că interesele sale financiare în complex pun probleme legate de creşterea cheltuielilor aeroportuare.

Citește și: Solicitare urgentă în cazul Caracal! Mutarea făcută azi .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here