Sute de mii de gospodării din apropiere de Tokyo sunt în continuare afectate de lipsa curentului electric, joi, în cea de-a patra zi de pană, în timp ce compania de electricitate încearcă să restabilească legăturile în urma daunelor provocate de trecerea taifunului Faxai, relatează agenţia Kyodo potrivit Agerpres.

Numărul gospodăriilor din prefectura Chiba afectate de pana de electricitate era de circa 330.000 în jurul orei locale 14.00, mai puţine faţă de cifra de 380.000 anunţată miercuri seară de Tokyo Electric Power Company (TEPCO).

Aproximativ 20.000 de gospodării din aceeaşi prefectură sunt afectate de asemenea de lipsa apei curente şi numeroase cozi s-au format la centrele de furnizare a apei potabile în contextul unui val de caniculă. Temperaturile maxime înregistrate după trecerea taifunului au depăşit frecvent 30 de grade Celsius.

Taifunul Faxai, însoţit de rafale devastatoare de vânt şi ploi torenţiale, a lovit luni o regiune vastă din zona Tokyo provocând decesul a trei persoane, rănirea câtorva zeci şi prăbuşirea mai multor stâlpi de înaltă tensiune.

Un val de caniculă care a urmat după această furtună a condus la decesul a doi vârstnici, iar alte zeci de persoane din prefectura Chiba, situată în estul capitalei Japoniei, au fost transportate la spital, a relatat Kyodo.

Potrivit postului NHK, Faxai a fost cea mai puternică furtună care a lovit Tokyo în ultimii ani.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here