Directorul Institutului Național de Statistică (INS) Tudorel Andrei a declarat, la audierea marți în Comisia de anchetă privind posibile fraude la europarlamentare, că au existat inadvertențe în centralizarea voturilor, însă acestea nu au afectat în niciun fel rezultatul final al alegerilor.

„Aș începe cu un lucru important. Au fost unele inadvertențe în procesul de centralizare al voturilor, dar ele nu au afectat în niciun fel rezultatul final al referendumului și al alegerilor europarlamentare”, a precizat Tudorel Andrei, directorul Institului Național de Statistică, audiat în cadrul comisiei de anchetă parlamentară pentru fraudarea votului din 26 mai.

Acesta a adăugat că „nu există probleme de funcționalitate a softului”.

Citește și: BREAKING Alexandru Cumpănașu a suferit un preinfarct (România TV)

Tudorel Andrei a fost invitat, alături de conducerea STS, la audieri în comisia parlamentară de anchetă cu privire la suspiciunea de fraudare a votului la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Înaintea vacanței parlamentare, Comisia de anchetă pentru posibile fraude la europarlamentare a audiat-o pe fostul ministru de Interne Carmen Dan. Ea a declarat că Serviciul de Telecomunicaii Speciale (STS) nu ar trebui să se mai ocupe de alegerile din România, iar sarcinile STS ar putea fi preluate de AEP.

De asemenea, din partea MAE secretarul general al instituţiei Laura Elena Chiorean a spus, la audiererile respective, că misiunile diplomatice au raportat multe incidente la alegerile de pe 26 mai, precizând că „în multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot”.

Şi preşedintele AEP a fost audiat în cadrul Comisiei de anchetă. Astfel, Constantin Buică a afirmat că tabletele folosite în secţiile de vot la alegerile din 26 mai au fost testate înainte de ziua scrutinului de Autoritatea Electorală şi STS şi nu au fost constatate „vulnerabilităţi” în funcţionarea lor.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here