O cantitate de patru tone de deÅeuri a fost strânsÄ de pe malurile lacului Bicaz de cÄtre 220 de voluntari de mediu, într-o acÅ£iune ce face parte din programul „Ape curate în România”, se aratÄ Ã®ntr-un comunicat de presÄ al unuia dintre organizatori, AsociaÅ£ia Act for Tomorrow, potrivit Agerpres.
AcÅ£iunea de ecologizare a avut loc în perioada 13 – 15 septembrie 2019 Åi a beneficiat de sprijinul Fairy România Åi al AsociaÅ£iei Sens Civic din NeamÅ£.
Potrivit sursei citate, pe durata celor trei zile de curÄÅ£are a zonei, au fost implicaÅ£i 220 de voluntari din comunitatea localÄ Åi judeÅ£ele învecinate, iar în urma acÅ£iunii au fost colectaÅ£i 1.060 de saci de deÅeuri, din care 700 de PET-uri Åi 360 de alte deÅeuri.
CiteÈte Èi:Â Cristian Tudor Popescu Èi-a ieÈit din minÈi! âUn carnaval macabru. Pe vremea lui CeauÈescu se fÄcea lucrul Ästa frecventâ
Ãn total, cantitatea de deÅeuri colectatÄ a fost de patru tone, de pe patru dintre malurile lacului Bicaz, respectiv Malul Baicului (Izvorul Alb), Malul Potoci, Malul RugineÅti Åi Malul Poiana Largului. De asemenea, cu sprijinul angajaÅ£ilor Hidroelectrica a fost ecologizatÄ Åi zona Prizei de ApÄ.
„Celor 220 de voluntari le-au fost alÄturi Åi persone publice, precum Vladimir DrÄghia, Alice Cavaleru, Faboulous Muses (Diana Enciu Åi Alina TÄnasÄ) Åi Sânziana Negru, care ne-au ajutat sÄ ducem mai departe apelul nostru de implicare Åi responsabilizare faÅ£Ä de naturÄ”, noteazÄ AsociaÅ£ia Act for Tomorrow.
Proiectul „Ape curate în România” îÅi propune sÄ contribuie la conÅtientizarea problemei poluÄrii cu plastic a oceanelor, sÄ inspire consumatorii sÄ participe la curÄÅ£area plajelor Åi sÄ recicleze deÅeurile menajere.
Raspandacul.ro