Femeia din judeţul Suceava care şi-a ucis trei copii imediat după naştere a fost trimisă în judecată, procurorii stabilind că ea a ascuns aceste trei sarcini de familie, rude şi colegi şi i-a ucis pe nou-născuţi, pe doi dintre aceştia îngropându-i în curtea locuinţei sale potrivit news.ro

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unei femei, cercetate în libertate pentru violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor, după ce, în 9 august, şi-a ucis cu premeditare copilul nou-născut, imediat după naştere, la locuinţa sa.

Anchetatorii au precizat că femeia are studii superioare şi este căsătorită din 2008, ea având deja trei copii cu soţul său, aceştia fiind născuţi în 2009, 2011 şi 2015.

„Cercetările întreprinse în prezentul dosar au stabilit că inculpata s-a ocupat îndeaproape de creşterea şi educarea celor trei copii minori. Cei doi soÅ£i obÅ£in venituri cu caracter de regularitate la societăţile comerciale la care lucrează şi totodată au o gospodărie care le permite să ducă un trai decent şi să ofere copiilor condiÅ£ii de viaţă foarte bune”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în toamna lui 2015, femeia a rămas din nou însărcinată, dar nu l-a informat pe soţ despre acest lucru. În 5 mai 2016, femeia s-a deplasat la Secţia obstretică-ginecologie a unei unităţi medicale, fiind informată de către medicii unităţii că prezintă o sarcina cu vârsta de 31-32 de săptămâni. În ziua de 29 iunie 2016, fiind singură acasă, ea a născut un băieţel într-un lighean din baia locuinţei, l-a acoperit cu o pătură, l-a ascuns în camera centralei, lăsându-l acolo până în ziua următoare.

„În ziua respectivă inculpata a luat cadavrul copilului, a săpat o groapă în grădina casei şi l-a îngropat. Cu ocazia percheziÅ£iei efectuate în ziua de 13 august 2019 au fost identificate câteva fragmente osoase, fapt care a atestat realitatea susÅ£inerilor inculpatei”, au precizat anchetatorii.

Procurorii au mai stabilit că, în 2017, femeia a rămas din nou însărcinată, dar nici de această dată nu a informat pe alte persoane, iar în situaţiile în care a fost întrebată de rude ori de colegii de la locul de muncă dacă este gravidă aceasta a negat.

În 3 februarie 2018, fiind singură acasă, ea a născut în baie, în cada plină cu apă, un băieţel, pe care l-a ascuns apoi în casa bătrânească aproximativ două săptămâni, după care într-o noapte l-a îngropat tot în grădina din faţa casei. Cu ocazia percheziţiei făcute în 13 august 2019 anchetatorii au găsit şi scheletul acelui nou-născut.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au mai menţionat că la sfârşitul anului trecut femeia a rămas din nou însărcinată.

„Nici de această dată nu a vorbit cu soÅ£ul său, nu s-a prezentat la vreun medic ginecolog pentru analizele medicale curente, ascunzând semnele tipice ale gravidităţii atât faţă de persoanele din familie, cât şi faţă de colegii de la locul de muncă. Cu privire la acest aspect a rezultat din ancheta întreprinsă în cauză că mai multe persoane au observat că este din nou însărcinată şi au întrebat-o în mod expres acest lucru – inculpata a negat faptul că ar fi gravidă, motivând că are diverse alte afecÅ£iuni, urmează un tratament medicamentos care poate dă rezultate adverse, sau afirma că poate s-a îngrăşat”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Anchetatorii au mai precizat că, în 9 august 2019, în jurul orei 6.00, femeia s-a trezit şi şi-a dat seama că urmează să nască. Ea l-a informat ulterior pe soţul său că nu se simte prea bine şi nu va merge la locul de muncă în ziua respectivă.

„În jurul orei 14:00, profitând de faptul că soÅ£ul său nu se află acasă, iar ceilalÅ£i trei copii se uitau la televizor, inculpata a intrat în baia locuinÅ£ei, a încuiat uşa pe interior, a aşezat un sac menajer în bideu, a născut ulterior un copil de sex masculin, iar după puÅ£in timp a legat sacul menajer în care se afla nou-născutul. A pus apoi sacul într-o cutie de carton pe care a dus-o în casa bătrânească (nelocuită) şi a aşezat-o pe un dulap. Atât în ziua respectivă, cât şi în următoarele două zile (sâmbătă şi duminică) inculpata nu i-a comunicat nimic soÅ£ului său, comportându-se faţă de acesta ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a precizat sursa citată.

În 13 august 2019, femeia s-a dus la muncă şi a fost observată de diverşi colegi că nu ar mai fi însărcinată, iar aceştia i-au anunţat pe poliţişti. După câteva ore, oamenii legii au vorbit cu femeia, iar aceasta a recunoscut că a născut, spunând că trupul neînsufleţit se află la domiciliul ei. Ea a fost dusă la spital, iar cadrele medicale au constatat că prezintă stare de lehuzie, precum şi urmele tipice ale unei naşteri recente.

„Cu ocazia cercetării la faÅ£a locului, a fost identificat cadavrul nou-născutului de sex masculin în casa bătrânească din gospodăria inculpatei, iar în baia locuinÅ£ei au fost identificate mai multe urme de culoare brun-roşcat cu aspect de sânge, precum şi urme de ştergere ale unor urme biologice. În urma raportului întocmit de medicul legist care a efectuat autopsia nou-născutului, a rezultat că nou-născutul de sex masculin a fost născut la termen, viu şi a avut viaţă extrauterină; după naştere nu au fost acordate îngrijiri medicale nou-născutului. Moartea nou-născutului a fost violentă şi s-a datorat insuficienÅ£ei respiratorii acute ca urmare a sufocării prin introducerea într-un sac menajer”, au mai precizat procurorii suceveni.

Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, iar raportul întocmit arată că ea a fost diagnosticată cu episod depresiv moderat – sever, tulburare mixtă de personalitate.

Astfel, medicii au stabilit că pentru faptele comise în februarie 2018 şi în august 2019 ea a avut un discernământ critic prezent, iar pentru fapta din iunie 2016 discernământul a fost diminuat.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here