Lotul trei al autostrăzii A1 Deva-Sibiu înregistrează noi probleme, tasarea carosabilului cu o adâncime de 7 cm, pe ambele benzi, în zona Aciliu, la km. 276, la 200 sute de metri de locul unde, în 2015 și 2016, autostrada a fost închisă și parțial demolată după apariția unor fisuri, informează RRA.

Citește și: Emilia Șercan aruncă BOMBA: ‘Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european, a plagiat un articol științific’

La Aciliu, pe sensul de mers către Sebeș, viteza a fost limitată la doar 60 km/h iar o comisie tehnică a Companiei de Drumuri efectuează, joi, o nouă verificare pentru a identifica posibilele cauze ale tasării și soluțiile de remediere. După rezilierea contractului pentru grave probleme de calitate, lotul de autostradă dintre Săliște și Cunța mai are garanție, arată radioul public.

CNAIR a angajat un consultant – IPTANA, fostul Institut de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale și Aeriene – pentru a începe expertiza tehnică pe lotul trei al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva, tronsonul de autostradă cu o lungime de 21 de km al cărui contract a fost reziliat la sfârșitul lunii august pentru probleme de calitate. În funcție de rezultate se va lua o decizie în privința eventualei deschideri pentru lotul dintre Ilia și Holdea din jud. Hunedoara.

După rezilierea contractului, constructorul din Spania a deschis o acțiune în instanță împotriva Ministerului Transporturilor.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here