Deputatul USR, Claudiu Năsui, susține că cifrele excuției bugetare publicate de Ministerul de Finanțe sunt extrem de îngrijorătoare și arată că actualul Guvern a îndatorat populația pe zeci de ani de aici încolo.

Citește și: Curtea Constituțională, motivare care aruncă în aer alegerile prezidențiale/ DOCUMENT

”O nouă lună, un nou deficit record: PSD ne afundă în datorii.

Cifrele execuției bugetare au ieșit și ne pun în fața unei realități foarte îngrijorătoare: avem un deficit de trei ori mai mare decât în August 2017. Suntem cu aproape 22 miliarde de lei pe minus.

Acesta este rezultatul unei economii bazate pe consum și explodate pe datorie. Nu a fost o lună anul acesta când cheltuielile cu salariile aparatului birocratic să nu fi crescut cu cel puțin 20% față de anul anterior.

Apoi, dobânzile pe care le plătim la împrumuturile care cel mai probabil acoperă fix acele măriri sunt în continuă creștere și ele. Nu mai este un secret că ne împrumutăm din ce în ce mai scump și din ce în ce mai mult.

Guvernarea actuală ne-a îndatorat pe zeci de ani ca să crească și cheltuielile cu asistență socială, iar asta nu pentru a-i sprijini de cei în nevoie, ci pentru a mai introduce niște categorii de pensii speciale și privilegii pentru ai lor. Vorba aceea: cine-mparte, parte-și face.

Ce este din ce în ce mai clar este că moștenirea PSD este una dezastruoasă. Arhitecții principali ai acestei crize, falșii patrioți PSD, ajung să fie depășiți de ceea ce ei înșiși au creat, anume cheltuieli nesustenabile și creșteri pe datorie pentru că, in fond, politica PSD este de mulți ani: după noi, potopul!”, scrie Claudiu Năsui.

 

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here