Clima României ar putea suferi schimbări semnificative ale climei în următoarele decenii, a declarat, marți, Elena Mateescu, director general al ANM, la o conferință de profil organizată de DC News.

Citește și: Mama Alexandrei Măceșanu ARUNCĂ în aer cazul Caracal: familia NU are acces la raportul INML care a constat moartea fiicei lor

„Ca impact al condiÅ£iilor de vreme extremă şi al schimbărilor climatice, vorbim despre proiecții care arată schimbări semnificative ale climei României în următoarele decenii. Pentru perioada 2021-2050, vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaÅ£ii cu aproximativ 10-15% în lunile de vară. În acelaşi timp, vorbim de schimbări în statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin creştere frecvenÅ£ei şi intensităţii valurilor de căldură şi creşterea ratei intensităţii precipitaÅ£iilor.

Totodată, oficialul ANM avertizează cu, spre finele secolului, între 2061-2090, cel mai pesimit scenariu “indică valori chiar mai mari în ceea ce priveşte lunile de vară, creşteri cu 4-6 grade şi descreşterea cantităţilor medii de precipitaţii cu 20-30%”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here