Candidatul USR pentru funcÅ£ia de preşedinte al României, Dan Barna, a comentat, la Timişoara, Raportul MCV pentru România şi a subliniat că Å£ara noastră a fost decuplată de Bulgaria, chiar dacă la noi au fost făcute „reforme consistente” în lupta anticorupÅ£ie.

Dan Barna a declarat, miercuri, că faptul că România a fost decuplată de Bulgaria în Raportul MCV este vina PSD care „a dus sistemul aproape de colaps”, conform News.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ – Trupele speciale ale Poliției române au DESCINS la hoții și tâlharii de pe drumuri și autostrăzi

„Din ce am văzut ieri, România a fost decuplată de Bulgaria şi asta chiar dacă în România a existat o luptă consistentă anticorupÅ£ie. În Bulgaria aceasta nu a existat şi totuşi, vedem această decuplare în favoarea Bulgariei, ceea ce arată că efectele a trei ani şi jumătate de atac PSD asupra statului de drept şi asupra justiÅ£iei, iată, au dus sistemul aproape de colaps şi aproape de blocaj şi de aceea, între obiectivele pe care le-am agreat ieri cu premierul desemnat, sunt cele legate de implementarea şi de asumarea recomandărilor din MCV, a Comisiei de la VeneÅ£ia şi a GRECO, pentru că e fundamental necesar ca următoarea guvernare să ia acele măsuri. Una dintre ele, foarte urgentă, este oprirea pensionării anticipate a magistraÅ£ilor, situaÅ£ie care ar duce sistemul într-un colaps de resursă umană”, a declarat Barna.

Liderul USR spune că a propus un pact politic, după negocierile cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

„Ieri am avut o a doua rundă de consultări cu premierul desemnat, cu Ludovic Orban. Am propus un proiect, un pact politic cu prioritatile pe care noi le consideram fundamental necesare să se afle în agenda şi obiectivele noului Guvern, rămânând consecvenÅ£i pe subiectul acela că e nevoie într-un termen cât mai scurt după aprobarea bugetului şi alegerile prezidenÅ£iale, de a redeschide discuÅ£ia pentru anticipate pentru că miza, de fapt, în această perioadă pentru România este aceea de a avea o guvernare cu sprijin parlamentar real prin care sa facem acele reforme. Printre subiectele din pactul politic sunt cele legate de justiÅ£ie”, a declarat Barna.

Potrivit liderului USR, alte priorităţi sunt legate de mediu, subiectul Roşia Montană, primari în două tururi, fără penali în funcţii publice.

Întrebat când estimează că va fi finalizat bugetul pe anul viitor, Barna a spus că acesta este ”un atribut al Guvernului”.

„ProiecÅ£ia bugetară este un atribut al Guvernului. Săptămâna viitoare, miercuri cel mai probabil, va exista votul în Parlament, apoi vom vedea ce va propune premierul desemnat. România trăieşte de trei ani şi jumătate într-o permanentă surpriză. PSD a făcut să împingă bugetul dincolo de limită”, a declarat Barna.

Întrebat, de asemenea, despre ancheta DNA, după articolul din Rise Project în ceea ce îl priveşte, Dan Barna a declarat că este optimist.

”Sunt foarte optimist asupra efectului generat de această anchetă. Am încredere în înţelepciunea românilor. Îi îndemn să citească şi să tragă concluziile. E un atac aliniat al vechii clase politice. Sunt optimist că voi ajunge în turul al doilea. Obiectivul clar este un tur doi fără PSD, aceasta este soluţia pentru România”, a declarat Barna.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here