Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, susţine că deputatul PNL, Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării în guvernul Orban, ar figura în evidenţele municipalităţii cu o casă de 94 de mp edificată pe un teren de 910 mp, casa construită ulterior nefiind declarată la primărie, astfel că deputatul s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente locuinţei nou construite, potrivit Agerpres.

„Omul nici nu ştie ce avere are. În declaraÅ£ia de avere el a declarat că nu are teren în Focşani, dar are o casă de 910 mp. Total fals. El are un teren de 910 mp, pe care a edificat o casă nedeclarată la Primăria Municipiului Focşani. În evidenÅ£ele noastre figurează în continuare vechea casă, existentă la momentul achiziÅ£ionării terenului, de 94 mp, 76 mp şi 18 mp utilităţi. Pe 910 mp a ridicat o casă parter + etaj + mansardă, cu o suprafaţă desfăşurată de 526 mp. Aşa scrie în autorizaÅ£ia de construire.(…) Nu ştim cât este în realitate. În realitate, el a obÅ£inut în anul 2000 o autorizaÅ£ie de construcÅ£ie, semnată de socrul lui când era primar, pentru construcÅ£ie parter + etaj + mansardă de 526 mp suprafaţă desfăşurată”, a declarat, primarul Cristi Misăilă.

Potrivit acestuia, deputatul Ion Ştefan s-ar fi sustras astfel de la plata unor taxe şi impozite în valoare de circa 51.000 de lei.

„Această autorizaÅ£ie, în mod normal, la momentul finalizării construcÅ£iei, trebuia să se închidă cu un proces verbal de recepÅ£ie, în care să se facă verificări. S-a respectat sau nu s-au respectat datele declarate la obÅ£inerea autorizaÅ£iei… Şi să se facă regularizările necesare, să calculeze impozitul aferent clădirii respective şi să calculeze an de an impozitul. Ori e nu ştim când a finalizat casa, dar legea spune că dacă nu există un asemenea proces verbal, termenul de finalizare se ia în considerare 36 de luni de la emiterea autorizaÅ£iei. Din 2003 trebuia să plătească un impozit de aproximativ 1.350 de lei anual. Ori el a plătit doar 98 de lei anual. Ceea ce a dus la un prejudiciu la bugetul local al municipiului Focşani de aproximativ 51.000 lei, constând în 20.500 debit şi penalităţi şi majorări de întârziere de 31.000 de lei”, a precizat edilul focşănean.

Citește și: Victor Ponta reacționează după decizia privind votul pentru Guvernul Orban: E blat între PSD și PNL

Primarul Cristi Misăilă a declarat că va urma o inspecţie fiscală care va stabili dacă Ion Ştefan s-a sustras sau nu de la plata taxelor datorate bugetului municipiului Focşani.

„În aceste condiÅ£ii, legea ne obligă să facem o inspecÅ£ie fiscală şi în urma inspecÅ£iei fiscale se va emite un raport de inspecÅ£ie, care va fi decizia de impunere cu privire la impozitul pe care îl va avea de achitat domnul Ion Ştefan. Vom vedea dacă nu cumva a fost o sustragere de la declararea şi plata unor impozite şi taxe locale, ceea ce intră în domeniul evaziunii fiscale, sau va intra într-un proces administrativ. Asta va depinde de ceea ce stabileşte inspecÅ£ia fiscală. Nu eu stabilesc. Eu doar am dispus verificările necesare având în vedere discuÅ£iile care au avut loc în presă”, a declarat Misăilă.

Deputatul Ion Ştefan nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la declaraţiile primarului Cristi Misăilă.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here