Alina Gorghiu ar putea fi propunerea PNL pentru funcția de președinte al Senatului, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Liberalii nu se grăbesc cu o mișcare în acest sens și așteaptă decizia CCR în cazul sesizării privind alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia forului legislativ.

În schimb, PNL nu va încerca să propună deocamdată pe cineva pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, deoarece regulamentul nu permite acest lucru, au adăugat sursele citate.

Citește și: Dezvăluire: Trei publicații cunoscute au pus la bătaie banii proprii pentru a face publicitate PNL-ului

Pot fi propuși candidați doar în cazul în care este vacantată șefia Camerei, astfel este probabil ca o nominalizare să fie făcută de liberali în următoarea sesiunea parlamentară, potrivit surselor menționate.

Curtea Constituțională a amânat, pentru 27 noiembrie, sesizarea a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl spulberă pe Victor Ponta: Nu mai poza în victimă trădată, că e penibil și dizgrațios

Este a doua amânare a judecătorilor CCR cu privire la această sesizare.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului. În urma acestui lucru, ALDE a decis excluderea acestuia din partid.

Citește și: Ultimă oră! Ajutoare de urgență aprobate de Guvernul Dăncilă! Cine va beneficia de bani

Ludovic Orban a afirmat că președinților Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, ar trebui să le fie rușine pentru că au ascultat ordine de partid și nu au participat la plenul reunit. El a precizat că PNL nu se simte confortabil cu cei doi la șefia celor două Camere.

Guvernul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentului, iar echipa guvernamentală a miniștrilor a depus jurământul la Cotroceni în aceeași zi. O ședință informală, la care a participat în jur de două minute și președintele Klaus Iohannis, a avut loc luni seara la Palatul Victoria.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan: Nu fiți ticăloși! .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here