András Arató spune că în urmă cu nouă ani, a căutat online o poză cu el şi a fost şocat să descopere că devenise un „meme”. Internauţii au considerat că zâmbetul său, combinat cu privirea sa, l-au făcut să pară incredibil de trist. „M-au poreclit Hide the Pain Harold”, spune Arato, într-un interviu pentru The Guardian.

Imaginea articolului Puterea meme-urilor: Povestea bărbatului din spatele „Hide the Pain Harold” şi cum a ajuns viral pe reţelele de socializare

Sursa FOTO: Hide your pain Harold/ FACEBOOK

„Fotografia a fost făcută la o şedinţă foto la care am participat cu un an mai devreme, pe vremea când încă lucram ca inginer electric”, a spus Arato.

„Am crezut că fotografiile vor fi folosite doar de companii şi site-uri web, dar nu m-am aşteptat la meme-uri. Oamenii au suprapus diverse texte pe fotografiile mele, scriind despre cum soţiile lor i-au părăsit sau susţinând că identitatea le-a fost furată şi conturile bancare golite. Mi-au folosit fotografia pentru că arăta de parcă zâmbeam ca să-mi ascund durerea”, a continuat bărbatul. 

Imediat după ce meme-urile au devenit virale, jurnaliştii au început să-l contacteze pe Arato, reporterii dorind să îl viziteze acasă pentru a-i lua interviuri, povesteşte Andras Arato.

„Soţiei mele nu i-a plăcut pentru că a considerat că această faimă intervine în viaţa noastră privată şi nu i-a plăcut felul în care eram descris pe internet. Oamenii au crezut că nu sunt o persoană reală, că sunt doar o creaţie în Photoshop. Cineva chiar m-a contactat şi a cerut dovezi că exist cu adevărat”, a mai adăugat Arato. 

„Am ştiut că este imposibil să opresc oamenii să mai creeze meme-uri, dar mă deranja faptul că nenumărate pagini pe Facebook, unele cu sute de mii de urmăritori, foloseau fotografia mea şi pretindeau că sunt eu. Aşa că, în 2017, mi-am creat propria pagină pe Facebook şi am actualizat-o cu imagini şi poveşti din călătoriile mele. Viaţa mea s-a schimbat dramatic de atunci. Oamenii mă întreabă despre povestea mea, pentru a demonstra puterea meme-urilor”, a concluzionat Arato. 


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here