Mii de pelerini și sute de preoți au participat, joi, la o procesiune desfășurată pe străzile Galațiului, organizată pentru primirea în oraș a moaștelor Sfântului Grigorie Dascălu. În fața Catedralei Arhiepiscopale, șirul de oameni veniți să se roage s-a întins pe o distanță de 20 de metri, anunță MEDIAFAX.

Procesiunea s-a desfășurat pe una dintre principalele străzi ale orașului, între sediul Universității Dunărea de Jos și Arhiepiscopie.

Două sute de preoți au condus alaiul, ei fiind însoțiți de numeroși credincioși, iar la Catedrala Arhiepiscopală ei au fost întâmpinați de ÎPS Casian Crăciun.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’ .

Racla moaştelor Sfântului Grigorie Dascălu a fost adusă la Galați cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Sfântul Grigorie Dascălu se întâlnește astăzi cu Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul orașului nostru, în cadrul unei procesiuni care am dori să fie o întâlnire a noastră cu pacea, cu liniștea, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, în fiecare suflet de creștin de aici”, a spus ÎPS Casian Crăciun al Dunării de Jos.

În sunet de toacă şi rugăciune, racla cu moaşte a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în fața Catedralei gălățene, unde va rămâne, spre inchinare, până duminică.

Mii gălățeni de toate vârstele au participat la ceremonia religioasă, iar apoi s-au așezat la o coadă lungă de aproape 20 de metri ca să se roage pentru sănătate.

„Dumnezeu ne ajută și rezistăm stăm la coadă. Nu ne este frig, vremea este bună. Fără credință nimic nu facem”, a spus un enoriaș.

„Un prilej de bucurie pentru noi toți, un prilej de întânire cu sfinții, de comuniune cu toți creștinii care au venit să participe la acest pelerinaj”, a spus un credincios.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

Alții au povestit că participă în fiecare an la procesiunile din preajma Zilelor Galațiului.

„Mergem pe jos până la Catedrală, îl însoțim pe Sf. Grigorie. Este o bucurie sufletească și ne rugăm pentru pace și sănătate”, a mărturisit un participant la procesiune.

Grigorie Dascălu s-a născut în 1765, la București, și a fost numit mitropolit al Ţării Româneşti în anul 1823.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here