Mirel Rădoi, noul selecționer al echipei naționale a României, spune că a decis să părăsească reprezentativa sub 21 de ani în detrimentul celei de seniori după ce a văzut criticile primite de tinerii fotbaliști, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

„Dacă nu apăreau aceste reacții negative la adresa jucătorilor care în vară ne-au făcut fericiți, probabil aș fi rămas selecționer la U21. Am trăit alături de ei momente senzaÅ£ionale. Şi nu doar ca sportivi, ca oameni. Şi să văd reacÅ£iile astea… adică ne uităm la primul 11 al lui Chelsea: Tomori, Abraham și Mount sunt trei jucători care au jucat cu noi. Acum şase luni, aceşti jucători i-au bătut. După şase luni de zile, practic nu mai ştiu fotbal. Mi-e greu să cred. ÎnÅ£eleg perfect diferenÅ£a de valoare, de ritm, de intensitate, de forţă, de gândire, numărul mare de meciuri şi de minute jucate de aceşti jucători faţă de români, înÅ£eleg orice. Dar de acolo până să încerci să spui că, ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat doar din cauza jucătorilor U21, mi se pare strigător la cer”, a declarat Rădoi, joi seara, la Telekom Sport.

De asemenea, noul selecționer a explicat cum va încerca să pregătească primul său meci, care se va disputa la 26 martie, contra Islandei, pe teren străin, în semifinalele barajului pentru EURO 2020: „Islanda are un plus: organizarea defensivă. Trebuie să găsim un echilibru între faza de atac și faza de apărare. Va trebui să fim atenți să nu primim gol. Asta nu înseamnă că vom sta în propria jumătate și ne vom aștepta adversarul”.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’ .

Pe lângă jucătorii de la naționala U21 promovați recent la naționala de seniori, Rădoi a mai spus că jucători precum Dennis Man, Adrian Petre sau Radu Boboc pot și ei să facă curând acest pas.

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here