Un urs polar pe care a fost vopsit cu spray „T-34”, marca unui tanc sovietic din anii 1940, i-a scandalizat pe oamenii de ştiinţă din Rusia, potrivit BBC, anunță news.ro.

Un film publicat pe reÅ£elele de socializare în Rusia cu un urs polar pe care era vopsit numele unui tanc sovietic „T-34”, a alarmat experÅ£ii, care au avertizat că această glumă ar putea afecta abilitateaanimalului de a se ascunde în mediul natural şi de a vâna.

Citește și: FBI se implică în România! Anchetă de amploare, în colaborare cu Poliția Română

O anchetă este în desfăşurare pentru a stabili în ce zonă a Rusiei arctice a fost filmat ursul.

Videoclipul a fost publicat pe Facebook de Sergei Kavri, membru al organizaţiei World Wildlife Fund (WWF) şi apoi distribuit de mass-media locale.

T-34 a fost un tanc folosit de Rusia sovietică pentru înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Kavry a spus că videoclipul a fost distribuit printr-un grup de WhatsApp de către locuitori ai regiunii Ciukotka, aflată în estul extrem al Rusiei, precizând că cercetătorii care se ocupă de monitorizarea animalelor sălbatice de acolo nu ar fi putut face acest lucru.

Citește și: Va fi gata până la 15 decembrie! Asigurările date de premierul Ludovic Orban

„Nu cunosc zona în care a fost filmat ursul. Dacă este o chestie militară… atunci este un dispreÅ£ pervers faţă de istorie”.

Cercetătorul de la Institutul de Biologie pentru regiunea Nordului, Anatoli Kochnev, a subliniat că este puţin probabil ca ursul să fi fost vopsit fără să fi fost anesteziat.

O parte a presei din Rusia a speculat că această „glumă” este legată de reacÅ£ia localnicilor faţă de numărul mare de urşi polari care vin în comunităţile zona arctică.

În februarie, a fost declarată stare de urgenţă în regiunea Novaya Zemlya după apariţia a zeci de urşi polari în mai multe oraşe şi comune.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here