Principalele partide de opoziție, PNL și USR, au început să-si stabilească candidații pentru alegerile locale de anul viitor. „Toți vrem candidați comuni, dar fiecare vrea să aibă candidatul lui”, spun surse din conducerea PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

Liberalii vor să fie vioara întâi și spun că prezența lor la guvernare, alături de scorul obținut de PNL la alegerile europarlamentare și prezidențiale, reprezintă argumentul să-și impună candidații. La Cluj, Timișoara, Constanța, Iași, Timiș și București sunt cele mai încordate relații între PNL și USR, spun sursele citate.

USR-iștii spun că ei reprezintă viitorul și că liberalii sunt perimați. „PNL are metehnele PSD, îi vedem în fiecare zi. Au stat 30 de ani la aceeași masă și acum vorbesc de schimbarea clasei politice. Nu poți să faci o clasă politică nouă cu o ciorbă reîncălzită”, spun surse din conducerea USR pentru STIRIPESURSE.RO.

„Dacă PNL nu renunță la orgolii, de câștigat o să aibă doar PSD”, spun USR-iștii.

Liberalii, la rândul lor, acuză USR că se laudă că doar ei fac opoziție la PSD. PNL-iștii spun că USR nu vrea să renunțe la candidații proprii din cauza ca să nu-și piardă nucleul dur de votanți anti-PNL și că voturile pe dreapta se vor sparge și sunt șanse mari ca PSD să iasă întărit.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here