Premierul britanic Boris Johnson, care pozează după victoria sa în alegerile legislative anticipate în unificator al unei ţări fracturate de trei ani şi jumătate de criza Brexitului, îi îndeamnă pe britanici ”să nu se certe prea mult” în mesajul său de Crăciun, relatează AFP, conform news.ro.

Într-o înregistrare video în care nu pronunţă nici măcar o dată cuvântul ”Brexit” şi nu evocă în mod explicit ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) la 31 ianuarie, Boris Johnson elogiază ”această perioadă deosebită a anului”, în care ”orice s-ar fi întâmplat înainte, avem ocazia să sărbătorim tot ceea ce este bun în lume şi să petrecem timp cu familia şi prietenii”.

Florin Cîțu, anunț în Ajun de Crăciun: ‘Urmează lucruri bune pentru români în 2020. Vă garantez’

În faţa unui mare brad de Crăciun iluminat, liderul conservator îndemnă ţara să se gândească la anul care a trecut şi să sărbătorească ”lucrurile bune care se întâmplă”.

”Încercaţi să nu vă certaţi prea tare cu socrii sau oricine altcineva”, îndeamnă el.

Premierul îndeamnă, de asemenea, ”să ne amintim creştinii care suferă persecuţii în întreaga lume”.

”Pentru ei, Crăciunul este în privat, în secret, poate chiar într-o celulă de închisoare”, adaugă el în acest mesaj difuzat luni seara de serviciile sale.

”În calitate de premier, acesta este un lucru pe care eu vreau să-l schimb”, adaugă el.

El adresează un ”imens mulţumesc” personalului serviciului de sănătate NHS, drag britanicilor, dar slăbit de austeritate, care s-a aflat în centrul campaniei electorale.

Johnson a fost acuzat de opoziţia laburistă că vrea să-l ”vândă” Statelor Unite ale lui Donald Trump.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here