Părţi din Kiribati, Samoa şi Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2020. A urmat Noua Zeelandă, iar în Auckland, cel mai mare oraş, zeci de mii de oameni s-au adunat în jurul Turnului Sky, unde a fost organizat un show de artificii. Totodată, Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii zece ani.

Imaginea articolului Anul Nou pe glob | Ţările care au intrat deja în 2020 / Hong Kong a renunţat la tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimul deceniu VIDEO | LIVE UPDATE

Anul Nou pe glob. Insula Crăciunului şi Noua Zeelandă au intrat în anul 2020. Impresionantul foc de artificii din oraşul Sydney VIDEO | LIVE UPDATE

UPDATE ora 19.00 Revelion 2020: Thailanda a intrat în noul an

Thailanda a intrat în noul an cu un grandios foc de artificii organizat de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok. România mai are cinci ore până la trecerea în 2020.

Autorităţile din Thailanda au anunţat că organizează un grandios foc de artificii pe cea mai lungă distanţă, de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok.

 

 

 

Numit „Amazing Thailand Countdown 2020”, spectacolul este realizat după conceptul „Seven Wonders of Blessings” (Şapte minuni ale binecuvântării) şi are menirea de a promova turistic zona.

Punctul culminant al spectacolului sunt artificii făcute din orez lipicios, sustenabile şi prietenoase cu mediul. Acestea vor fi aprinse de-a lungul răului, acoperind aproximativ 1.400 de metri, potrivit thailandfestival.org.

 

 

 

Autorităţile se aşteaptă ca la spectacol, care are şapte acte şi prezintă moştenirea culturală a Thailandei, să asiste peste un milion de oameni.

La Bangkok, petrecerea de Anul Nou este una dintre cele mai căutate destinaţii din Asia. Petrecerea începe la 18.30 şi continuă până după miezul nopţii cu artificiile şi lampioanele lansate pe cerul Thailandei deasupra Asiatique Wheel.

UPDATE ora 18.00 Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii 10 ani

Metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost zguduită anul acesta de numeroase proteste violente, iar manifestanţii au ocupat străzile inclusiv în ultimele ore ale lui 2019.

Mii de manifestanţi au blocat pentru scurt timp unul dintre marile bulevarde din Hong Kong, formând un lanţ uman şi cerând oamenilor să nu renunţe la lupta pentru democraţie în 2020. Cel puţin o persoană a fost arestată, potrivit channelnewsasia.com.

Aceeaşi sursă informează că tradiţionalul foc de artificii cu care Hong Kong marca intrarea în noul an a fost anulat de autorităţi, din motive de securitate. O „Simfonie a luminilor” a fost în schimb plănuită, cu proiecţii pe cele mai înalte clădiri ale oraşului, la intrarea în 2020.

De obicei, portul Victoria era luminat de focuri de artificii şi coregrafii cu fascicule de lumină gândite astfel încât profilul spectaculos al oraşului să fie pus în valoare.

Unele dintre cele mai ample proteste izbucnite în 2019 au fost organizate în Hong Kong. Acestea au fost declanşate în cursul verii ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Protestele din Hong Kong au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimile de manifestanţi. Rezultatele scrutinului districtual care a avut loc în Hong Kong în luna noiembrie au arătat susţinere pentru protestatari, victoria fiind de partea partidelor prodemocraţie. Manifestanţii au primit de asemenea şi susţinerea Statelor Unite, ceea ce a dus la tensionarea relaţiilor deja fragile între Washington şi Beijing.

UPDATE ora 15.00 Oraşul Sydney din Australia a intrat în 2020 cu un impresionant foc de artificii

Unul dintre oraşele în care Anul Nou vine cel mai devreme, având în vedere fusul orar, este Sydney, în Australia, care a marcat trecerea în 2020 cu un tradiţional foc de artificii impresionant.

 

 

 

Când în alte oraşe de pe glob se fac ultimele pregătiri, cerul ia foc deasupra portului din Sydney şi mai bine de un milion de oameni se adună pe chei sau în ambarcaţiunile care plutesc în golf.

Printre atracţii se numără şi declanşarea sistemelor pirotehnice montate pe impresionantul pod din port, acesta fiind considerat unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume.

 

 

 

În schimb, tradiţionalul show de artificii care urma să fie prezentat de Revelion în Canberra, capitala Australiei, a fost anulat din cauza riscului crescut de incendii de vegetaţie.

Australia este afectată de mai multe luni de puternice incendii de vegetaţie. Peste 3,4 milioane de hectare de vegetaţie au ars, aproximativ o mie de case au fost distruse şi nouă persoane, printre care şi doi pompieri voluntari, au murit în urma acestor incendii.

De altfel, peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiţie online prin care se cerea anularea focurilor de artificii de Revelion din Sydney. Potrivit semnatarilor petiţiei, banii cheltuiţi pe acest spectacol ar trebui să fie oferiţi pompierilor care se luptă cu incendiile ce ameninţă oraşul, informează BBC. Anul trecut, spectacolul a costat aproximativ patru milioane de dolari americani. Semnatarii petiţiei spun că show-ul „ar putea traumatiza unii oameni”, care se confruntă „cu suficient fum în aer”. Primarul oraşului a refuzat să anuleze focul de artificii, susţinând că nu ar fi niciun beneficiu în acest sens, pentru că pregătirile sunt deja făcute de 15 luni şi mare parte din buget a fost cheltuită.

UPDATE ora 13.00 Noua Zeelandă a intrat în anul 2020, cu un show spectaculos cu lasere şi artificii

Noua Zeelandă a intrat în 2020, la 13.00, ora României, cu un show spectaculos cu jocuri de lumini, lasere şi artificii, urmând să păşească în noul an Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Ştirea iniţială:

Locuitorii din Insula Crăciunului, primii din lume care au intrat în anul 2020

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina şi parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an, la 12.00, ora României.

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafaţa de uscat este de aproximativ 322 de kilometri pătraţi, iar împreună cu laguna are aproximativ 640 de kilometri pătraţi. Suprafaţa insulei reprezintă 70% din cea de uscat a Republicii Kiribati.

Insula are aproximativ 6.400 locuitori. Populaţia insulei este concentrată în patru localităţi: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana şi Poland.

Următorii locuitori care vor intra în 2020 vor fi cei din Noua Zeelandă, urmaţi de cei din Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Ultimele regiuni care vor spune „La mulţi ani, 2020!” vor fi insulele Howland şi Baker, la 26 de ore după Kiribati.

Site-ul https://www.timeanddate.com/counters/multicountdown.html arată în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou pe toate continentele.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here