Un tânăr de 25 de ani care lucra la montarea separatoarelor de sens pe DN 1, între Ghimbav şi Codlea, judeţul Braşov, a murit, vineri, fiind electrocutat. Un cablu de curent a atins braţul unei macarale, accidentul de muncă fiind cercetat de autorităţi, potrivit news.ro.

Potrivit ISU Braşov, un accident de muncă s-a produs, vineri, DN1, între Ghimbav şi Codlea, la Podul Bârsei.
”Un bărbat, în vârstă de 25 ani, din Alexandria, a fost electrocutat, după ce un fir de electricitate a fost atins de braţul unei macarale”, a transmis ISU Braşov.

Medicii au aplicat manevre de resuscitare, dar victima nu a răspuns, fiind declarată decedată.

Citește și: Un bărbat a intrat în locuinţa unui angajat al Penitenciarului şi a furat o uniformă, după care s-a îmbrăcat cu ea și a ieșit la plimbare

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au precizat că în zonă se montau separatoare de sens, lucrarea fiind executată de muncitorii unei firme care are un contract cu CNAIR.

”Toate obligaţiile din domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă îi revin acesteia. Condiţiile în care s-a întâmplat accidentul vor fi clarificate în urma anchetei organelor abilitate, respectiv Poliţie şi ITM” a transmis DRDP Braşov.

Poliţiştii din Braşov au precizat că s-a deschis dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here