Partidul ”Slujitorul poporului’ al noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski se află în fruntea alegerilor legislative anticipate care au avut loc duminică în Ucraina, obÅ£inând 43,9% din voturi, un scor record, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Alte patru partide ar urma să depăşească pragul de 5% de voturi necesare pentru a intra în Parlament, potrivit sondajului realizat la ieşirea din secÅ£iile de votare de către consorÅ£iul „Exit Poll National” care reuneşte trei institute de sondare a opiniei publice.

Ucrainenii au votat duminică în cadrul alegerilor legislative anticipate al căror favorit este partidul noului preşedinte Volodimir Zelenski, relatează Reuters, dpa şi AFP.

FormaÅ£iunea recent creată şi denumită ”Slujitorul poporului” – după numele unui serial televizat în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit pe neaşteptate preşedinte – a fost creditată cu între 42% şi 52% din intenÅ£iile de vot, cu mult înaintea rivalilor săi.

”Slujitorul poporului” notează pe site-ul său că ‘lansează o provocare sistemului’ şi promite să aducă noi oameni pregătiÅ£i ‘să facă schimbări’ pentru a ‘curăţa Å£ara de corupÅ£ia’ omniprezentă.

Citește și: VIDEO – Rareș Bogdan s-a contrat cu Bogdan Chirieac la România TV: Sunteți de acord să vă autoflagelați? / Propuneți o chestie comunistă sau fascistă! .

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here