(Preluare National – Catalin Tache):

Publicăm astăzi un raport pur și simplu incendiar, care arată negru pe alb cum pe vremea mandatului lui Carmen Dan în fruntea MAI, Corpul de control al ministrului era folosit strict pentru ”execuții la comandă”! Și cum dacă amenințările pe persoană fizică a unor șefi indezirabili de structuri nu funcționau, cei catalogați de către ”Frăția Blondei”drept ”ținte în mișcare” setrezeau pe cap concomitent cu Corpul decontrol al MAI și cu Direcția de Audit Intern, care pur și simplu contrafăceau diverse rapoarte pe baza cărora seforța apoi cercetarea disciplinară și decaparea cu japca a celor care seopuneau ”atacurilor raider” declanșate de ”triunghiul ” Carmen Dan – Rareș Văduva – Valentin Melnic pentru preluarea controlului asupra întregului Minister de Interne.

Veronica Stoica, între ”ciocanul” MEN și ”nicovala” MAI

Și dacă Direcția Generală Anticorupție a reușit în cele din urmă să reziste atacurilor succesive declanșate împotriva structurii de cei care vroiau să pună mâna pe dosarele aflate în instrumentare aici, după cum am și dezvăluit în nenumărate rânduri, a venit acum rândul să publicăm dovezi concrete, cu documentele aferente cu privire la ”raportul” Corpului de control al ministrului de Interne prin care s-a forțat de nenumărate ori schimbarea fostei conduceri a Academiei de Poliție cu actualul rector Valentina Stoica.

Carmen Dan trimitea Corpul de control să ”execute” conducerile ”indezirabile” ale anumitor structuri

Iar de la bun început trebuie precizat că raportul Corpului decontrol al MAI în ceea ce privește acuzele de acoperire a ”plagiatelor” de la Academia de Poliție este desființat pur și simplu de un ”contra-raport” care nu aparține unei alte structuri de la Interne, ci chiar Direcției Generale Inspecție și Control – Corpul de Control al Ministerului Educației Naționale! Iar comisia care la pagina 21 a raportului Comisiei de etică îi devoalează pe membrii Corpului decontrol al MAI care au efectuat controlul la Academia de Poliție că pur și simplu  nu au cele mai elementare noțiuni de limba română și chiar fac cu rea credință confuzii terminologice este formată numai din nume grele ale mediului academic civil! Și care astfel în niciun caz nu pot fi suspectate departizanatele specifice sistemului… Astfel că membrii comisiei care desființează pur și simplu raportul ”contrafăcut” al Corpului de control al ministrului Carmen Dan prin care s-a încercat demiterea forțată a fostei conduceri a Academiei de Poliție sunt : Gabriel Iacobescu- Universitatea Politehnică din București, Neculai Eugen Seghedin – Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Ioan Crăciun – Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” din București, Viorel Roș – Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București, Gheorghe Iancu – Președintele C.E.M.U., Victor Iliescu – M.E.N. – D.G.I.C.! Iar toți aceștia, în urma controlulului efectuat la Academia de Poliție ”Al. I. Cuza” din București au ajuns la concluzia că raportul Corpului de control al MAI prin care s-a încercat demiterea fostului rector Adrian Iacob este pur și simplu un ”FAKE”!!! Astfel că prin adresa nr. 755/CC/05.08.2019 s-a transmis următorul ultimatum către dna. comisar șef,prof. univ. dr. Natalia Veronica Stoica :” Având în vedere atribuțiile și competențele ce vă revin, în conformitate cu legile educației naționale nr. 1/05.01.2011, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Ordonanța nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționarea petițiilor aprobată de Legea 233/2002 vă transmitem Raportul de control  nr. 755/CC/05.08.2019 și vă solicităm transmiterea, în termen de 30 dezile de la primirea documentului, către Corpul de Control, a unei informări privind modul deimplementare a recomandărilor aferente controlului efectuat”!!! Astfel că deja ceasul bate ”tic-tac” pentru Veronica Stoica, mai ales că tot ceea ce ține de această ”linie de serviciu” era apanajul direct al acesteia, în calitatea sa de fost prorector pentru calitatea învățământului!

Confuzie voită între similitudine și plagiat!

Însă cele mai devastatoare concluzii ale Comisiei de etică sunt cele cuprinse la paginile 21 și 22 și unde pur și simplu Corpul de control al ministrului de Interne este acuzat că ar fi făcut confuzii voite între similitudini și plagiate! Astfel că membrii Comisiei au fost nevoiți să explice practic ”cu DEX-ul în mână” ce înseamnă cele două noțiuni total distincte, inclusiv din punct de vedere al aspectului legal. Și cum o lucrare catalogată de Corpul de control drept ”plagiată” și imputată astfel fostei conduceri să fie imposibil de catalogat astfel din moment ce doar un procent de 2,17 din aceasta prezintă doar similitudini, ci în niciun caz plagieri!!! Iar exemplele din contra-raportul MEN intrat în posesia noastră sunt mult mai numeroase, ceea ce nu face decât să întărească și mai mult convingerea inițiaților sistemului că și la Academia de Poliție, ca și în cazul altor structuri dealtfel, trimiterea Corpului de control al ministrului Carmen Dan și rapoartele girate de acestea erau exclusiv în sensul forțării demiterii conducerilor ”indezirabile”. Iar cum informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că aceste suspiciuni ar fi primit deja ”număr depenal” este clar că scandalul nu mai poate fi ascuns sub preșul MAI! Mai ales că în zilele următoare vom continua să publicăm amănunte absolut incendiare din rapoartele privind ”atacul raider” efectuat asupra Academiei de Poliție de către fostul ministru Carmen Dan și acoliții din ”Frăția Blondei”!!!

 

 

Articolul Raport ȘOC: Execuții la comandă în MAI! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here