Trupa The Raconteurs a susţinut mai multe concerte în ultimele luni, însă concepute astfel încât să nu existe filmări sau fotografii care să ilustreze atmosfera din timpul spectacolelor, arată Smart Radio, care păstrează un loc pentru muzica grupului condus de Jack White în playlistul său.


Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Jack White şi The Raconteurs: Concertele sunt pentru "amintiri, nu clipuri video"

ASCULTĂ SMART RADIO | Jack White şi The Raconteurs: Concertele sunt pentru „amintiri, nu clipuri video”

Ideea unei experienţe nemijlocite îi aparţine cunoscutului chitarist Jack White, care a insistat ca toate telefoanele mobile ale spectatorilor să fie predate echipelor de securitate înainte de intrarea la concerte.

Dispozitivele sunt înapoiate doar atunci când fanii şi jurnaliştii părăsesc spaţiul concertului.

Jack White doreşte, astfel, să direcţioneze atenţia celor prezenţi la concerte de la dispozitivele mobile la experienţa nemijlocită a muzicii live.

Ideea artistului a început să fie adoptată de mai mulţi muzicieni, cântăreaţa Madonna plănuind ceva similar pentru noul ei turneu.

„Adevăratul testimonial este spiritul acestor mulţimi. Se conectează cu alţi oameni, interacţionează şi trăiesc o experienţă, creează amintiri. Cred că şi ei iubesc asta. Probabil că 99% dintre cei care vin la concertele noastre s-ar întoarce”, a declarat Brendan Benson.

Trupa The Raconteurs a fost fondată în anul 2005, iar, de atunci, membrii acesteia au găsit moduri inventive de a face din fiecare spectacol un moment unic, diferit, potrivit BBC.

„Noi doar punem în practică anumite lucruri care ni se par interesante şi îi lăsăm pe fani să le descopere. Niciodată nu am avut o listă strictă de piese şi interpretăm diferit fiecare melodie. Este ceva potrivit pentru oamenii care vor să audă o versiune diferită a fiecărui cântec, neavând în acest an niciun spectacol care să semene cu altul”, a explicat Jack White.

Această încercare de a recâştiga legăturile pierdute dintre oameni este vizibilă şi pe noul lor album, „Help Us Stranger”, lansat în iunie.

Primul album al formaţiei din ultimii 11 ani le-a adus locul întâi în topurile din SUA.

„Cred că mulţi oameni au fost surprinşi să vadă o înregistrare rock and roll pe prima poziţie”, a afirmat White.

Formaţia The Raconteurs va porni, sâmbătă, într-un turneu care se va încheia în Ciudad de Mexico, pe 18 noiembrie.

Jack White a susţinut un concert şi în România, în 2014, propunând publicului aceeaşi experienţă nemijlocită a unui concert live.

Piesele trupei The Raconteurs se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here