(PRELUARE INPOLITICS.RO):

Printre primii care s-au repezit să jubileze și să-și asume meritele pentru marea victorie a Laurei Kovesi de azi se numără liderul PNL, Ludovic Orban. Un personaj care s-a îmblînzit, în timp, mai ceva ca scorpia lui Shakespeare și care, de la ura nemascată față de baschetbalista lui Băsescu, aflată la șefia Parchetului General ori a DNA, a ajuns cel mai mare fan al ei. Dovada vie că viața e mereu mai tare ca telenovelele. Să aruncăm un ochi, cu ajutorul relatărilor presei, asupra evoluției celei mai năbădăioase iubiri din politica ultimelor decenii. Și la modul în care ”distrugătoarea de probe” de odinioară a ajuns azi mîndria României.

Sîmbătă, 13 octombrie 2007
Orban:Liberalii au devenit o țintă pentru DNA

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sîmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că demnitarii şi aleşii liberali au devenit o ţintă pentru DNA şi alte instituţii, acuzînd acţiuni de hărţuire a acestora în spatele cărora s-ar afla Traian Băsescu.
„În mod evident se va încerca să se arunce cu noroi şi împotriva altor demnitari liberali, cum de altfel a şi început. Primarul nostru din Deva face drumuri la DNA în mod constant pentru orice copilărie, primarul nostru din Baia Mare a fost tîrît la DNA fără niciun fel de implicare şi vină. Este o hărţuire greu acceptabilă care de fapt reprezintă o încălcare a drepturilor şi libertăţilor individuale şi denotă un comportament abuziv marcat de partizanat politic”, a mai spus Orban.

Vineri, 19 octombrie 2007
Orban: DNA o să fabrice dosare la toți miniștrii

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, că nu crede că preşedintele Traian Băsescu va semna demiterea şefului Secţiei a II-a a DNA, Doru Ţuluş, căruia îi recomandă să nu se mai implice în lupta politică împroşcînd cu noroi în adversarii lui Băsescu. „Probabil DNA o să fabrice dosare la toţi miniştrii. Aşteptăm cu mare interes să aflăm din presă împotriva cărui ministru se mai fabrică vreun dosar. Eu îi doresc sănătate lui Ţulus, să-şi vadă de treburile lui şi să nu se mai implice în lupta politică prin împroşcarea cu noroi a adversarilor lui Train Băsescu”, a declarat Orban.

Sîmbătă, 3 noiembrie 2007
Orban: În cazul Remeş trebuiau demişi Morar şi “baschetbalista” pentru distrugere de probe

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat, sîmbătă, la Craiova, că procurorul-şef al DNA, Daniel Morar şi “baschetbalista” Laura Kovesi ar trebui demişi întrucît au distrus probele în cazul mitei pe care ar fi luat-o Decebal Traian Remeş. Orban a afirmat că înregistrările în care fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş ar lua mită de la un om de afaceri prin intermediul lui Ioan Mureşan, au plecat de la DNA, Parchetul General şi Cotrcoeni. “Convingerea mea este că acea casetă a plecat şi de la Cotroceni, şi de la «baschetbalistă» (Codruţa Kovesi – n. r.), şi de la Morar. Cred că a fost o competiţie, care să dea primul. În mod normal ar trebui demişi pentru distrugere de probe”, a spus Orban. “Nu ştiu de ce trebuie să avem DNA, DIICOT şi pînă la urmă infractorii nu sunt prinşi. Apare chiar o competiţie între cele două instituţii şi o lipsă de comunicare. Avem multe infracţiuni care sunt conexe şi nu pot fi separate între entităţi diferite”, a mai afirmat Orban.

Joi, 22 ianuarie 2009
Orban, despre interferența politicului în DNA

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că decizia de păstrare a procurorului Daniel Morar la DNA nu este o decizie înţeleaptă, deoarece va permite în continuare interferenţa politicului şi nu va duce la creşterea profesionalismului în derularea anchetelor penale.
„Consider că menţinerea lui Daniel Morar la conducerea DNA nu este o decizie înţeleaptă, pentru că va permite în continuare interferenţa politicului în activitatea acestei instituţii şi nu va duce la creşterea profesionalismului în derularea anchetelor penale”, a susţinut Ludovic Orban. El a subliniat că obiectivul PNL este „depolitizarea completă a Justiţiei”. „Din păcate în România suntem departe de acest obiectiv specific oricărui stat de drept din lumea civilizată”, a conchis Ludovic Orban.

Joi, 2 aprilie 2009
Orban: Reţinerea lui Becali, exces de zel al procurorilor

Reţinerea lui Gigi Becali este un exces de zel şi are rolul de deturna atenţia de la scandalul legat de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi informaţiile scoase la iveală privind legăturile acestuia cu Traian Băsescu şi fratele său, a declarat, joi, prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.
Liderul liberal a catalogat, joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, reţinerea lui Gigi Becali drept un exces de zel al procurorilor, precizînd că, deşi nu-l agreează pe finanţatorul Stelei, nu este corect să fie pus într-o astfel de situaţie.

Vineri, 10 aprilie 2009
Orban, despre Băsescu și expertiza DNA în dosarul Flota

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în satul maramureşean Rus.
„De cînd e preşedinte, s-a făcut o nouă expertiză în dosarul Flota prin DNA, dar Morar, liderul fan-clubului din Parchet, a constatat că prejudiciul este egal cu zero. Apoi, a mai avut probleme cu imobilul din Mihăileanu, dar mai sunt şi alte proprietăţi imobiliare ale familiei Băsescu care au început să iasă la iveală. O explicaţie pentru care nu are alte dosare se datorează faptului că o altă membră a fan-clubului lui Băsescu, Laura Codruţa Kovesi, a dat o decizie de mă şi mir că nu i-a tremurat mîna, cînd a scris că preşedintele are imunitate totală şi nu poate fi obiectul niciunei anchete penale”, a declarat Ludovic Orban.

Vineri, 11 decembrie 2009
Orban: Modul în care a fost săltat senatorul Voicu îmi aduce aminte de vremuri triste

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că modul în care a fost „săltat” senatorul PSD îi aminteşte de vremuri triste, neînţelegînd de ce era nevoie să fie luat pe sus, ca ultimul puşcăriaş, şi precizînd că Voicu s-ar fi prezentat la DNA, dacă ar fi fost citat.
„Nu cunosc motivele reţinerii, dar gîndiţi-vă că este vorba de un senator, vicepreşedinte al Comisiei de apărare. Chiar dacă n-ar fi avut această funcţie, modul în care a fost săltat îmi aduce aminte de vremuri triste. Nu cred că un parlamentar sau un cetăţean al acestei ţări, atunci cînd e citat inclusiv la Parchet, la DNA, la DIICOT, nu se prezintă. De ce e nevoie să fie săltat, luat pe sus, ca ultimul puşcăriaş?”, a susţinut Ludovic Orban.

REPLICA DNA: Voicu a intervenit la magistrați pentru Orban

Procurorii DNA au stabilit că senatorul Cătălin Voicu, în schimbul unor foloase, ar fi uzat de influenţa sa pe lângă magistraţi nu numai în dosarele în care Costel Căşuneanu, Alexandru Mazăre şi Marius Locic erau interesaţi, ci şi în alte cauze, care sunt menţionate explicit în referatul privind avizarea arestării senatorului social-democrat.
Cătălin Voicu ar fi intervenit folosindu-şi influenţa asupra magistraţilor nu doar în cazurile lui Căşuneanu, Mazăre şi Locic, dar şi pentru Marian Oprişan, vicepreşedinta PSD Dolj Maria Schutz, judecaţi pentru corupţie, pentru soţia lui Miron Mitrea şi în cazul accidentului lui Ludovic Orban.

Luni, 8 februarie 2010
Orban: PNL cere demiterea lui Kovesi pentru decizia privind NUP în cazul Udrea

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că PNL cere ministrului Justiţiei, CSM şi preşedintelui României demiterea procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, pentru emiterea „ilegală” a deciziei de neîncepere a urmăririi penale a ministrului Elena Udrea. „BPC al PNL a decis sesizarea ministrului Justiţiei, a CSM şi a preşedintelui României în privinţa încălcării grave de către Parchetul de pe lîngă ÎCCJ a legilor României şi a Constituţiei, privitoare la emiterea de către Parchet a ordonanţei de neîncepere a urmăririi penale privitoare la ministrul Elena Udrea. Ne vom adresa preşedintelui României, CSM şi ministrului Justiţiei cu solicitarea clară de eliberare din funcţie, de demitere a procurorului general Laura Codruţa Kovesi”, a afirmat Orban.

Sîmbătă, 12 februarie 2011
Orban, despre DNA ca armă politică

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, sîmbătă, la Tîrgovişte, că el nu va susţine niciodată un candidat al PSD, pentru că nu este „stîngaci”, nu ştie să facă nimic cu mîna stîngă şi a susţinut că Ion Iliescu şi Adrian Năstase au inventat DNA, instituţie pe care au folosit-o ca pe o armă politică.
Ludovic Orban a adăugat că nu Traian Băsescu și „camarila portocalie” au inventat „sistemul nenorocit de astăzi din România”. „Nu Traian Băsescu a inventat DNA. DNA se numea PNA şi a fost inventat de Ion Iliescu şi Adrian Năstase şi transformat într-o armă politică împotriva opozanţilor”.

Miercuri, 3 aprilie 2013
Ludovic Orban: Decizia lui Ponta de a o propune pe Kovesi la DNA e o trădare

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că decizia premierului Victor Ponta de a o propune pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA reprezintă o trădare a cetăţenilor care au votat USL, el arătînd că PSD ar trebui să ia în calcul să-l schimbe pe Ponta din funcţia de prim-ministru.
„Decizia premierului Ponta reprezintă o trădare de neacceptat faţă de toţi cetăţenii români care au votat la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu şi care au votat USL la alegerile parlamentare. Propunerea omului lui Traian Băsescu, Codruţa Kovesi, care a fost mîna dreaptă în tot sistemul ticăloşit pe care l-a pus în mişcare Traian Băsescu, pentru mine este un act inacceptabil care mă determină ca începînd de astăzi să pun semn de egalitate între Victor Ponta şi Traian Băsescu”, a spus Ludovic Orban.

Marți, 17 mai 2016
Ludovic Orban, trimis în judecată de DNA pentru corupție

INTERMEZZO: Pauză de repoziționare

Joi, 19 septembrie 2019
Orban: „Am reuşit! Laura Kovesi, desemnată procuror şef european. Este o victorie imensă pentru România”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european în urma votului din COREPER este o victorie la care a contribuit preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii şi o palmă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene.

„Am reuşit! Laura Codruţa Kovesi, desemnată oficial procuror şef european în urma votului din COREPER. Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv preşedintele Klaus Iohannis, alături de liderii şi europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruţa Kovesi”. El precizează că PNL, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influenţă pentru a obţine acest rezultat, reuşind să determine schimbări de poziţii în rândul ţărilor care iniţial nu au votat în favoarea Laurei Codruţa Kovesi

 

Articolul Orban, PNL și ”baschetbalista”. O poveste de love and hate, cu happy-end apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here