Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că președintele CSM, Lia Savonea, a ajuns să primească de la stat 500 de lei diurnă pe zi doar pentru că locuiește în Chiajna, județ Ilfov și nu în București. Lia Savonea primește 25 de lei per kilometru pentru naveta făcută până la muncă.

Citește și: Curtea Constituțională, motivare care aruncă în aer alegerile prezidențiale/ DOCUMENT

”Doamna Savonea primește peste 500 de lei pe zi diurnă pentru că locuiește în Chiajna, IF și lucrează în capitală.

Mai mult de atât, problema pe care dumneaei o vede în această situație este că ANI cercetează averea sa fabuloasă, nu că banii noștri sunt irosiți complet inutil de un magistrat.

La final de zi, statul român îi dă președintelui Consiliului Superior al Magistraturii aproximativ 25 de lei per kilometru parcurs, doar pentru că vine la muncă, nu pentru că și face ceva. Pentru activitate, primește un salariu năucitor despre care am scris într-o postare precedentă. De dragul comparației, o călătorie în regim de lux cu Uber ar costa undeva la 4 lei/km.

Se pare că, în România, birocraților de lux li se pare normal să se îmbogățească peste noapte, însă au obiecții serioase când sunt luați la întrebări.

Să sperăm că vom vedea cât mai multe astfel de persoane deranjate că trebuie să dea socoteală pentru averile nedeclarate sau nejustificate.”, scrie Claudiu Năsui.

 

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here