Regizorul spaniol Pedro Almodóvar a anunţat că acţiunea următorului său proiect cinematografic va avea loc în statul american Texas şi că dialogurile vor fi majoritar în limba engleză, cu câteva scene bilingve turnate în Mexic, potrivit Associated Press.

Imaginea articolului Premieră pentru Pedro Almodovar: Regizorul pregăteşte primul său film în Statele Unite

Premieră pentru Pedro Almodovar: Regizorul pregăteşte primul său film în Statele Unite

„Nu pot comunica titlul deocamdată, dar pot spune că se bazează pe cinci poveşti scrise de o autoare americană şi că acţiunea se petrece parţial în Texas, parţial în Mexic”, a declarat Almodovar pentru Associated Press.

„Va fi pentru prima dată când filmez în afara Spaniei”, a spus celebrul regizor.

Cel mai recent film al lui Almodóvar, „Pain and Glory”, cu puternice nuanţe autobiografice, a fost lansat vineri în SUA. Lungmetrajul a fost inclus în selecţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes şi i-a adus lui Antonio Banderas premiul pentru interpretare. De asemenea, este propunerea Spaniei pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film internaţional pe 2020.

Almodovar, în vârstă de 69 de ani, este cunoscut pentru comediile şi dramele sale care au ca temă centrală viaţa şi relaţiile de familie şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1999, cu „Totul despre mama mea/ Todo Sobre Mi Madre”, dar şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, în 2002, cu „Vorbeşte cu ea/ Hable con ella”.

Cu peste 20 de lungmetraje la activ, Pedro Almodovar a construit cea mai admirată filmografie din cinematografia spaniolă din ultimele decenii şi a lansat o întreagă generaţie de actori iberici – Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril şi Penelope Cruz.

Printre celelalte pelicule notabile ale sale se numără filme precum „Tocuri înalte” (1991), „Sânge fierbinte” (1997), „Proasta creştere” (2004), „Îmbrăţişări frânte” (2009), „Pielea în care trăiesc” (2011), „Amanţii pasageri” (2013).

Foto: Hepta

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here