Tenorul italian Marcello Giordani, un star al celor mai mari instituţii de operă din lumea întreagă, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui infarct, în locuinţa sa din Monte Tauro, Sicilia, informează Associated Press.

Imaginea articolului Tenorul Marcello Giordani a murit în urma unui infarct

Tenorul Marcello Giordani a murit la 56 de ani, în urma unui infarct

Giordani a suferit un infarct în timp ce lua prânzul în locuinţa sa, sâmbătă, şi nu a mai putut fi resuscitat, a declarat antrenorul său vocal, Bill Schuman.

Giordani a devenit celebru pentru vocea sa de tenor spinto-liric, capabilă de culori eroice, dramatice.

Născut în Sicilia, pe 25 ianuarie 1963, Giordani a fost fiul unui gardian de închisoare convertit în proprietar de benzinărie.

Într-un interviu pentru Associated Press, din 2007, tenorul spunea că şi-a făcut debutul muzical în benzinăria tatălui, cântând şi servind cafea, în jurul vârstei de 12 ani.

La vârsta de 23 de ani s-a mutat la Milano şi a debutat profesional în 1986, în „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi. În 1988, a debutat la Teatro alla Scala din Milano ca Rodolfo din „Boema” de Giacomo Puccini.

În SUA, a debutat în acelaşi an, la Opera din Portland, apoi, în 1992, a cântat pe scena operei din Viena, Austria. De-a lungul carierei a cântat pe multe scene celebre ale lumii, precum Royal Opera din Londra, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris.

Foto: Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here