Fostul procuror Maximilian Balasescu face marturii cutremuratoare privind felul in care Binomul SRI-DNA l-a executat in 2012, cu denuntatori fortati sa dea declaratii mincinoase despre el, doar ca sa-l infunde. In doua mesaje explozive publicate pe Facebook, ex-magistratul isi aminteste cum Directia Nationala Anticoruptie l-a acuzat in mod ticalos ca ar fi cerut mita de la niste persoane. Atat doar ca in acel moment Max Balasescu se afla in sediul DNA Central si vorbea cu procuroarea de caz Carmen Rusu – cea care avea sa-i semneze rechizitoriul, alaturi de alt calau celebru al DNA, Viorel Cerbu, conform celor de la Lumea Justitiei.

Dar necazurile lui Balasescu nu s-a oprit aici, procurorul intrand si in malaxorul instantei, unde judecatoarea de drepturi si libertati Liliana Badescu i-a dat arest preventiv in urma unei sedinte-fulger. Strasnica ironie a sortii a facut ca aceeasi Badescu sa infunde si ea puscaria, in controversatul dosar in care a fost condamnata alaturi de judecatoarele Veronica Cirstoiu si Dumitrita Piciarca.

Iata prima postare a lui Max Balasescu:

Sa vorbim de statul de drept (sau Binomul DNA-SRI), ca vorbim de viitor.

In 23 ianuarie 2012, ma suna un ofiter DNA care imi spune ca a doua zi in data de 24.01.2012 sunt citat telefonic la DNA – Structura Centrala, in calitate de martor. Ma duc in data de 24.01 2012 (o sa vedeti de ce insist pe aceasta data) la ora 10.

Dau declaratie pina la ora 12.00 in sediul DNA. La ora 12.00, dupa ce termin declaratia, imi spune ofiterul ca procurorul vrea sa stea de vorba cu mine. Cind ma intilnesc cu procurorul statului de drept, acesta imi spune: ‘Ai o solutie’… Si ideea ramane in aer. Eu spun: ‘Sa imi dau demisia!!!!’ ‘Nu am spus-o eu; dvs alegeti’. ‘In cazul asta, am o varianta’, zic eu la acel moment de presiune. Ii vad zimbetul, pervers, pe fata de succes. Ii spun: ‘OK, vreti demisia mea’. Ea raspunde: ‘Daca nu vreti…’ Ii spun: ‘Bine, am retinut. O sa mi-o dau, dar nu cind vreti dvs’. Procurorul: ‘Nu este bine’. Eu: ‘Asta e. Hai sa vedem’.

Am plecat din sediul DNA la 12.45 la sediul din Ilfov unde aveam de audiat.

A doua zi, se inregistreaza la DNA denunt ca la ora 10 in data de 24.01.2012 (cind eu eram la DNA) am cerut mita 300.000 de euro. Am fost arestat in 01.02.2012 (dupa 5 zile de la denunt) pina in 11.03.2015 (adica dupa 3 ani, 1 luna si 11 zile, cind am fost liberat conditionat). Cam asta este statul de drept sau binomul SRI-DNA”.

Redam al doilea mesaj al fostului procuror:

Ziua a II-a statului de drept sau Binomul SRI-DNA…

La ora 13.15, in data 01.02.2012, dupa 15 minute de audiere si aducere la cunostinta a invinuirii, sunt dus la Beciul Domnesc (Arestul Central). La ora 19.00, sunt dus singur la CAB. In boxa dupa mine sunt adusi doi indivizi. Pe unul il vazusem de 3-4 ori in viata mea, pe unul nu il vazusem niciodata. Asta este adus primul in boxa. Fiind procuror si stiind cam cum stau lucrurile, sunt intrigat ca nu il cunosc si am crezut ca sunt confundat. Il intreb pe individul mare, gras si tuciuriu: ‘Ce dracu cauti aici?’ El imi raspunde: ‘M-au luat astia de la DNA ca i-am dat mita lu’ unu’ Maxim, procuror, mita’. Eu (cu draci pe mine): ‘Boule! Nu exista niciun procuror Maxim. Poate Max’ El (suparat): ‘Da, Max, ala…’ Eu: ‘Cretinule! Eu sunt singurul procuror Max si nu te cunosc’. El: ‘Da, stiu, scuze, imi pare rau, fa ceva!!!’

Tot eu trebuia sa fac ceva, ca ei au cerut bani in numele meu fara sa ma cunosca… Dar sa nu ne oprim aici. Cei doi ii spun doamnei judecator Liliana Badescu ca nu au discutat cu mine si ca nu ma cunosc, ca au vrut sa il insele pe denuntator. D-na judecator ma intreaba pe mine dupa 20 de minute: ‘Aveti ceva de spus, d-nul procuror?’ Eu: ‘D-na judecator, la ora 09.00 a aparut la TV pe toate posturile ca sunt arestat pentru mita. Dvs aveti dosar la DNA, dosar in care aveti calitatea de inculpat (era cercetata cu Veronica Cirstoiu si Piciarca ptr abuz in serviciu si mita de la Dinel Staicu)’. Ea: ‘Deci nu vreti sa dati nicio declaratie’. Eu: ‘Vreau, dar credeti ca se poate?’ Ea, dictand grefierei: ‘Inculpatul isi rezerva dreptul la declaratii, mentionand ca este arestat de TV’.

Eu am plecat in arest ptr 3 ani, 11 luni si 6 zile. Ea a plecat acasa… Dar ea a plecat fericita si linistita acasa doar cit am stat eu in puscarie. Ptr ca dupa ce eu am iesit, DNA a mintit ca ii da clasare. A trimis-o in judecata si acum este la puscarie la Tirgsor ptr tot 5 ani… Inca o dovada a statului de drept sau Binomul SRI-DNA: esti tovaras cu ei pana te duci si tu. Ei nu te iarta… Dar nici eu…”. (Irinel I.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here