Execuţia bugetară de până acum este îngrijorătoare, la 10 luni vom avea tot creştere pe deficit, iar situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, conform Agerpres.

Citește și: Video EXPLOZIV Siegfried Mureșan îl face PRAF pe Klaus Iohannis: A fost de partea celor care au încălcat statul de drept

„ExecuÅ£ia bugetară de până acum este îngrijorătoare. La zece luni vom avea tot creştere pe deficit. SituaÅ£ia confirmă cele mai mari temeri ale noastre referitoare la situaÅ£ia bugetară. Toate datele le voi prezenta săptămâna viitoare într-o conferinţă de presă. De asemenea, vă anunÅ£ că am semnat amânarea concursului pentru ANAF, până în martie anul viitor”, a spus Cîţu.

Bugetul general consolidat a încheiat primele nouă luni din acest an cu un deficit în creştere la 2,6% din Produsul intern brut, respectiv 26,97 miliarde de lei, cifră care reprezintă o majorare de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent de Ministerul Finanţelor Publice.

În intervalul ianuarie – septembrie 2018, bugetul consolidat a consemnat un deficit de 16,8 miliarde lei, respectiv 1,77% din PIB.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here