Un grup de femei din Japonia a iniţiat o petiţie pentru a protesta faţă de codurile stricte privind vestimentaţia la locul de muncă, prin care angajatele sunt obligate să poarte pantofi cu toc, transmite StraitsTimes.com.


Imaginea articolului Mişcarea #KuToo, campania iniţiată de femeile din Japonia pentru a nu mai fi obligate să poarte pantofi cu toc

Mişcarea #KuToo, campania de „eliberare” a femeilor de sub pantofii cu toc

Campania denumită #KuToo reprezintă un joc de cuvinte. Astfel, au fost combinate cuvintele japoneze pentru pantofi „kutsu” şi „kutsuu”, care înseamnă „durere”, iar actriţa şi scriitoarea Yumi Ishikawa a lansat campania online şi a atras peste 19.000 de susţinători.

Activiştii spun că pantofii cu toc sunt o recuzită aproape obligatorie în timpul căutării pentru job sau la locul de muncă în companiile japoneze.

„Astăzi am depus petiţia pentru introducerea de legi care interzic angajatorilor să forţeze femeile să poarte pantofi cu toc la locul de muncă”, Ishikawa a declarat pentru jurnalişti după o întâlnire cu oficialii Ministerului Muncii.

 

 

„Acesta este primul pas spre atingerea scopului nostru”, a continuat Ishikawa, potrivit StraitsTimes.com.

Actriţa a iniţiat această campanie, după ce s-a plâns pe Twitter despre faptul că a fost obligată să poarte pantofi cu toc înalt pentru un job la un hotel, iar postarea sa a devenit virală. 

Cazul evidenţiază ceea ce unii experţi spun că există o problemă reală legată de misoginism în Japonia. Anul trecut, un parlamentar, din partidul aflat la guvernare în Japonia, a afirmat că femeile ar trebuie să aibă mai mulţi copii, iar cele care preferă să rămână celibatare reprezintă o povară pentru statul japonez. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here