Actorul american Billy Drago, celebru pentru roluri negative, în filme precum „The Untouchables”, de Brian de Palma, şi „Pale Rider”, de Clint Eastwood, a murit la vârsta de 73 de ani, în urma unor complicaţii suferite după un accident vascular cerebral, potrivit variety.com.


Imaginea articolului Doliu la Hollywood: A murit Billy Drago, celebru pentru rolurile sale de gangster

Doliu la Hollywood: A murit Billy Drago, celebru pentru rolurile sale de gangster (Imagine: leschroniquesdecliffhanger.com)

Actorul, care a murit luni, a jucat rolul unuia dintre acoliţii lui Al Capone, Frank Nitti, în „Incoruptibilii/ The Untouchables”, din 1987, dar a apărut şi în serialul TV „Farmece/ harmed”, în rolul demonului Barbas.

Pe numele real William Eugene Burrows, actorul s-a născut în Hugoton, statul american Kansas, într-o familie de amerindieni, din partea tatălui, şi romi, din partea mamei. De altfel, şi-a luat numele de scenă de la cel al familiei mamei.

Iniţial a fost cascador, după care s-a mutat la New York, unde a început să joace în filme, la sfârşitul anilor 1970.

A jucat în lungmetraje precum „Cutter’s Way”, „No Other Love”, „Windwalker”, iar pe micul ecran a apărut în producţii precum „Hill Street Blues”, „Moonlighting”, „Walker Texas Ranger”, „Trapper John, M.D.” şi „The X-Files”.

În total, a jucat în peste 100 de filme, printre care se mai numără trei pelicule cu Chuck Norris – „Invasion U.S.A.”, „Hero and the Terror”, „Delta Force 2: The Colombian Connection”.

Drago a apărut în videoclipul muzical al lui Michael Jackson „You Rock My World” (2001) şi în cel al supergrupului britanic Mike and the Mechanics „Silent Running (on Dangerous Ground)”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here