Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a decorat postum, vineri, pe cei 14 marinari care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit luni la bordul unui submarin rusesc cu propulsie nucleară, în Marea Barents, transmite EFE potrivit Agerpres

Potrivit decretului prezidenţial, publicat pe site-ul Kremlinului, patru membri ai echipajului submersibilului au fost decoraţi cu titlul de Erou al Rusiei, cea mai înaltă distincţie a ţării, iar ceilalţi zece, cu Ordinul Curajului.

Autorităţile de la Moscova au confirmat joi că submarinul în cauză avea un sistem de propulsie nucleară.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a subliniat că, datorită acÅ£iunilor echipajului pentru protejarea unităţii nucleare a submarinului, aceasta este „complet funcÅ£ională”.

„Cauza principală a incidentului a fost stabilită: a izbucnit un incendiu în compartimentul bateriilor, care s-a extins mai apoi”, a spus ministrul rus.

Kremlinul a anunţat miercuri că detaliile anchetei tragediei, care a avut loc în apele teritoriale ruse aproape de portul Severomorsk, nu vor fi făcute publice, fiind vorba de informaţii clasificate.

În lipsa unei confirmări oficiale, mai multe medii de informare au indicat că cei 14 membri ai echipajului morţi în accidentul din 1 iulie vor fi înmormântaţi în cimitirul Serafimovski din Sankt Petersburg, acelaşi unde se află şi rămăşiţele celor 118 victime ale tragediei submarinului Kursk, din anul 2000.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here