”RAPORT PRIVIND FOLOSIREA SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAŢII ŞI AGENŢIEI NAŢIONALE DE INTEGRITATE DE CĂTRE DOMNUL GEORGE MAIOR ÎN SCOPURI POLITICE”.

Marti, 16.04.2019, Comisia permanenta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI condusă de Claudiu Manda, a adoptat un raport privind colaborarea SRI-ANI, intitulat ”Raport privind folosirea Serviciului Român de Informaţii şi Agenţiei Naţionale de Integritate de către domnul George Maior în scopuri politice”.

In documentul oficial se retine, in esenta, ca ”Domnul George Maior a deținut funcția de director al Serviciului Român de Informații în perioada octombrie 2006-ianuarie 2015. Acesta a încălcat legislația care reglementează activitatea instituției pe care a condus-o și a angajat instituția în acțiuni reprobabile, care au lezat interesele partidelor politice, sau ale persoanelor fizice sau juridice. Aceste elemente se circumscriu unor acțiuni de poliție politică, menite să afecteze grav procese democratice, în beneficiul propriu și personal, pentru a obține influență politică nelegitimă, în vederea obținerii funcției de prim-ministru al României, în eventualitatea câștigării alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta”.

Daca intr-un stat civilizat, democratic si de drept, o comisie parlamentara ar fi intocmit un astfel de raport, era cutremur in plan politic, institutional si al ONG-urilor care ”lupta impotriva coruptiei, a incalcarii drepturilor si libertatilor cetateanului, militeaza pentru neimixtiunea institutiilor de forta (in special servicii secrete) in viata politica a unui partid, care poate compromite pluralismul politic.

La noi, dl. Maior este bine merci ambasador la Washington, acolitii lui s-au pensionat cu pensii imense (chiar daca au fost ofiteri de Securitate stabiliti legal si definitiv ca au fost tortionari, ca au facut politie politica si au incalcat drepturile si libertatile cetatenesti ale Constitutiei din 1968, sau altii au ramas activi si-i continua ”opera”.

Deci:

  • Nicio interpelare in Parlament;
  • Nicio plangere penala pentru sesizarea parchetului;
  • Nicio demisie;
  • Nicio alta masura punitive legala, institutionala.

Din nefericire, ne meritam soarta! Tara e a altora…(Ec Adrian Radu).

 

Articolul Editorial/Ne meritam soarta!/Tara e a altora… apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here