ALDE stă pe un butoi cu pulbere, asta după ce Călin Popescu Tăriceanu și apropiații săi au decis ieșirea de la guvernare și alianță cu Pro România în vederea alegerilor prezidențiale. Liderii ALDE se vor reuni într-o ședință a Biroului Politic Central, întrunire care se anunță a fi una cu scântei.

Citește și: Ponta PROFEȚEȘTE: Dăncilă o să ia 1,2 milioane de voturi la prezidențiale

Surse din ALDE ne-au explicat că în urma tumultului de ieri, Tăriceanu a avut discuții personale cu mai mulți lideri ALDE pentru a-i convinge să stea pe loc și să nu accepte ofertele venite din partea PSD.

Miza cea mai mare pentru Tăriceanu este să țină unit grupul senatorilor ALDE, pentru că orice plecare va conduce la desființarea grupului și întărirea majorității pentru PSD în Senat. Din informațiile noastre există păreri divergente în grupul senatorilor ALDE, dar deocamdată niciunul nu a dat semne că ar accepta oferta PSD, însă multe depind și de ceea ce se va discuta în cadrul BPC-ului de astăzi.

Complicată este situația și la Camera Deputaților, acolo unde s-a format deja un grup de opozanți, deputați care încearcă să-l mazilească pe Varujan Vosganian, omul de încredere al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Sursele noastre arată că Tăriceanu s-a întâlnit și cu o serie de deputați și deocamdată a reușit să calmeze spiritele.

De asemenea, sunt voci în ALDE care solicită excluderea lui Teodor Meleșcanu pentru că a negociat în secret cu PSD, însă Tăriceanu ar dori să fie pompierul de serviciu și ar încerca să evite o discuție pe subiectul Meleșcanu.

 

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here