Producătorii păpușii Barbie, Mattel, au lansat miercuri seria Creatable World, proiectată astfel încât să nu prezinte caracteristici specifice unui gen, permițându-le copiilor să-și transpună propria identitate, scrie Mediafax citând BBC.

Seria Creatable World a fost promovată prin mesajul: „O linie de păpuși pentru toți, proiectată să țină departe etichetele”.

Potrivit companiei americane, păpușa poate fi fată, băiat, non-binară sau poate reprezenta ambele genuri.

Compania Mattel speră că păpușa va elimina stereotipurile privind jucăriile pentru copii, fiind proiectată astfel încât să nu trădeze caracteristici specifice unui gen.

Fiecărei păpuși din seria Creatable World îi pot fi adăugate accesorii și articole vestimentare diverse, precum peruci, hanorace și tricouri.

Astfel, păpușile din seria Creatable World au trăsături neutre pentru a le permite copiilor să le atribuie o anumită identitate și să își poată transpună propria imagine în ele.

Înainte de a lansa jucăria, Mattel a testat-o pe 250 de familii din șapte state, inclusiv pe 15 copii care au fost identificați drept transsexuali.

„Au fost câțiva copii care ne-au spus că le displace Crăciunul pentru că știu că găsesc sub brad jucării nepotrivite pentru ei. Asta este prima păpușă pe care o pot găsi sub brad și pot realiza că e pentru ei, pentru că este potrivită pentru oricine”, a declarat Monica Dreger, reprezentantă a companiei.

În ultimii ani, păpușa Barbie a fost supusă de mai multe ori unor transformări experimentale care au avut scopul de a încerca să găsească un public mai larg. La începutul anului, Mattel a lansat variante ale păbușii cu părul împletit afro, cu forme mai pline și cu dizabilități. O variantă a păpușii a fost pusă în vânzare cu un scaun cu rotile, alta cu o proteză de picior. Compania a încheiat parteneriate și cu diferite case de modă precum Christian Dior, Givenchy, Vera Wang, Ralph Lauren și Oscar de la Renta, pentru a crea păpuși speciale.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here