Prin platforma „Monitorul PreÅ£urilor CarburanÅ£ilor”, preÅ£urile combustibilor pot fi comparate, fapt care ar putea să îi determine pe distribuitorii care au preÅ£uri mari să la micşoreze, însă acest lucru nu va scădea miraculos, a explicat Bogdan ChiriÅ£oiu, președintele Consiliului Concurenței.

„La carburanÅ£i proiectul părea să meargă bine, am avut peste un milion de accesări de când a fost lansat. El nu va fi un miracol, să nu se aştepte lumea că o să scadă preÅ£urile dramatic. Nu au cum să scadă dramatic. E o sursă de informare pentru conducătorii auto să ştie unde pot să găsească combustibilul care îi interesează, mai ieftin. Aşteptarea mea este că această informare mai lesnicioasă a conducătorului auto va pune presiune asupra companiilor care au preÅ£urile mai mari, să le coboare spre cele care au preÅ£uri mai mici. E devreme ca să vedem asta. Chiar dacă sunt câteva luni nu pot să spun că o să putem cuantifica efectele”, a afirmat Bogdan ChiriÅ£oiu, sâmbătă, la Antena 3.

Cutremur în poliție – Noi date în cazul tinerei agresate de un agent în Centrul Vechi

Consiliul Concurenţei a lansat în data de 1 iulie o platformă on-line prin care consumatorii au posibilitatea să afle preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Prin „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” se mai pot semnala şi discrepanţele de preţ sau alte nereguli.

Platforma afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) şi oferă facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here