Preşedintele PSD şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, în cadrul unei întâlniri electorale în comuna suceveană Hînţăşti, că avem o ţară dezbinată pentru că actualul preşedinte al României a împărţit-o între buni şi răi pentru că a dărâmat un guvern fără să pună nimic în loc, potrivit Agerpres.

„Avem o Å£ară dezbinată. Avem un preşedinte care a împărÅ£it Å£ara între cei buni şi cei răi, între cei care merită şi cei care nu merită, un preşedinte care nu se uită la părinÅ£ii şi bunicii noştri, un preşedinte care vrea Guvernul meu, un preşedinte care vrea Parlamentul meu, un preşedinte care se uită cu dispreÅ£ către români, un preşedinte care a aruncat Å£ara în aer. (…) Au dărâmat jos un guvern şi au pus în loc nimic”, a spus Dăncilă. 

Ea le-a spus celor prezenÅ£i că actualul preşedinte are „alură de dictator”, că este arogant, că nu iubeşte românii şi încalcă ConstituÅ£ia ţării, iar România trebuie să aibă un alt destin, în care să fie prezenÅ£i şi oamenii. 

„Poporul trebuie să aibă un alt destin. Un destin în care să fiÅ£i şi dumneavoastră prezenÅ£i. (…) Acest lucru nu se întâmplă, pentru că preşedintele ţării este cel care a adus dezbinarea între români. A făcut acest lucru pentru că nu iubeşte românii. L-aÅ£i văzut între oameni? L-a’i văzut vreodată să ajute un om, să fie sensibil la probleme unui om? Este un preşedinte care, de fiecare dată, ne-a privit cu aroganţă. A crezut că totul i se cuvine. Un preşedinte care încalcă ConstituÅ£ia ţării. Dacă oricare dintre dumneavoastră ar încălca o lege, imediat cineva ar veni şi v-ar sancÅ£iona, dar preşedintele României îşi poate permite orice, pentru că are această alură de dictator şi crede că fără a vorbi cu oamenii, fără a veni în mijlocul oamenilor, are dreptul să mai ia un mandat. Un mandat în care el stă în vacanţă, dumneavoastră munciÅ£i pe câmp”, le-a mai spus Dăncilă oamenilor prezenÅ£i la întâlnirea electorală. 

Totodată, aceasta a făcut apel la unitate, spunându-le celor prezenţi că numai aşa pot fi realizate lucruri importante pentru oameni şi pentru ţară. 

„Cel mai important lucru este să aduci zâmbetul pe faÅ£a oamenilor, să le alini durerea şi să încerci să faci cât mai multe lucruri bune. (…) Toate lucrurile bune pentru această Å£ară, toate obiectivele pe care ni le-am dorit s-au făcut prin unitate, s-au făcut prin voinÅ£a poporului român, de la comună, de la oraş, de la Suceava sau ConstanÅ£a, de la Maramureş sau la Giurgiu. (…) Ratificarea provinciilor locuite de români, Adunarea NaÅ£ională de la Alba Iulia, Adunarea NaÅ£ională de la Blaj, Unirea de la Iaşi, toate s-au făcut prin voinÅ£a poporului român, printr-un popor care s-a unit în momente grele. Nu s-a făcut nici prin ură şi nici prin dezbinare”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here