Un clip care prezintă evoluţia cifrelor de vânzare înregistrate pe piaţa muzicală internaţională între anii 1969 şi 2019, publicat pe platforma online YouTube, a devenit viral pe internet.

Imaginea articolului Evoluţia celor mai bine vânduţi artişti din muzică în ultimii 50 de ani. VIDEO VIRAL

VIDEO cu evoluţia cifrelor de vânzare înregistrate pe piaţa muzicală între 1969-2019, devenit viral

Filmuleţul care prezintă evoluţia graficelor de vânzări face parte dintr-o serie de materiale video similare publicate pe platforma online YouTube în contul „Data is Beautiful”.

Graficele arată modul în care s-au schimbat gusturile muzicale ale publicului larg de-a lungul deceniilor, de la The Beatles, Elvis Presley, Led Zeppelin la Pink Floyd, The Eagles, Michael Jackson, trupele de băieţi, trecând prin dominaţia genului pop şi, în ultimii ani, rap/ hip-hop.

Artiştii sunt ierarhizaţi după vânzările anuale record înregistrate la nivel mondial, ajustate pe medii calculate pe perioade de 12 luni.

Datele din ultimii ani includ şi vânzările digitale de single-uri raportate de distribuitorii de muzică şi serviciile de streaming.

 


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here