O galerie din Los Angeles va scoate la licitaţie 1.500 de obiecte de la Disneyland şi din Walt Disney World. Unele dintre acestea datează de la înfiinţarea parcurilor tematice ale companiei, din 1950, arată Reuters.

Imaginea articolului Mai multe obiecte din parcurile Disneyland, printre care şi o statuie cu Mickey Mouse, scoase la licitaţie

Mai multe obiecte din parcurile Disneyland, printre care şi o statuie a lui Mickey Mouse, scoase la licitaţie

Mike Van Eaton, unul dintre proprietarii Van Eaton Galleries, a anunţat luni că licitaţia va scoate la lumină documente istorice, printre care se numără şi schiţa originală a celebrului parc, folosită de Walt Disney pentru a prezenta finanţatorilor ideea sa, în 1953, cu doi ani înainte de deschiderea primului parc tematic, în sudul Californiei.

Şi personaje cunoscute precum păsările din secţiunea Enchanted Tiki Room a parcului, o statuie de bronz înfăţişându-l pe Mickey Mouse, şi o păpuşă din zona “It’s a Small World”.

Păsările sunt estimate la sume cuprinse între 80.000 şi 100.000 de dolari, în timp ce păpuşa mecanică se aşteaptă să să fie adjudecată pentru o sumă cuprinsă între 15.000 şi 20.000 de dolari.

Una dintre celebrele cabine Star Jet va fi licitată, organizatorii licitaţiei aşteptându-se la un preţ de vânzare de până la 15.000 de dolari. Chiar şi ghidul parcului semnat de Walt Disney însuşi în ziua în care a inaugurat celebra destinaţie de distracţii va fi scos la licitaţie, adunând sume cuprinse între 7.000 şi 9.000 de dolari. Licitaţia este programată la Los Angeles pe 7 decembrie.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here