Doi “ciumpalaci” îmbrăcați in haine de consilier ai primarului umbla undercover cu mașina primarului , un autoturism marca Volkswagen de culoare gri argintiu (VDD) și urmăresc/sicaneaza functionarii publici din subordinea primarului.

Presiunea este sa nu mai fie amendata firma Rosal ci „musai” SGU, adică vor sa ii facă șicane directorului de la SGU si sa il demită pentru a poposi in acest post un om din clientela PNL (ca doar au „castigat alegerile”).
Schimbarea de paradigmă
Faptul ca PNL a „castigat alegerile” se observa si din comportamentul de „gherţoi“ ai celor doi “ciumpalaci”, modul cum se compoarta si vorbesc (mai nou) cu functionarii publici din subordinea primarului.
Pe dexonline.ro, care însumează definiţiile din diverse dicţionare agreate de Academie, definiţia pentru cuvântul „ciumpalac“ nu există. Cea mai apropiată variantă este de „ciupalac“, care ar trebui să desemneze, conform sursei amintite, un „individ, tip, tovarăş“, ca termen de glumă. Câteva definiţii mult mai apropiate de înţelesul actual al cuvântului sunt oferite de site-urile specializate în explicarea jargoanelor. Spre exemplu, 123urban.ro, site care, potrivit autodescrierii, oferă „o colecţie de termeni şi expresii care deşi nu şi-au găsit locul in dicţionarele tradiţionale, umblă libere şi nestingherite în limbajul colocvial”, termenul este prezentat ca un apelativ jignitor. Sinonimele sunt „fraier, gherţoi“. Site-ul oferă şi un exemplu, însă nu este cazul să-l reproducem. De asemenea, aceeaşi sursă de explicare a expresiilor colocviale oferă şi varianta pentru cuvântul „ciumpaliu“, probabil un derivat din „ciumpalac“, cu explicaţia „termen alocat celor care sunt consideraţi întârziaţi mintal”. Pentru ca fost adus în discuţie termenul „gherţoi“, corect ar fi să continuăm unde Academia Română n-a îndrăznit să meargă şi să căutăm, şi pentru acesta, o explicaţie. Conform aceluiaşi site inedit de expresii colocviale, un „gherţoi“ este „1. persoană lipsită de maniere; 2. bădăran, ţâran, nesimţit”. Mai este oferit încă un sinonim, însă, din nou, nu e cazul să-l reproducem.
Nota: Orice asemanare cu persoanele reale este pur intamplatoare dar, adevarata. (Cristina T.).

Articolul Doi “ciumpalaci” îmbrăcați in haine de consilieri ai primarului umbla undercover apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here