Lungmetrajul „Joker”, de Todd Phillips, conduce, cu 11 selecţii, în topul nominalizărilor la ediţia de anul acesta, a 73-a, a premiilor industriei de film britanice – BAFTA -, care vor fi decernate pe 2 februarie, la Royal Albert Hall din Londra, potrivit BBC.

Imaginea articolului Premiile BAFTA 2020: „Joker”, marele favorit. Lista completă a nominalizărilor

„Joker” conduce în topul nominalizărilor la premiile BAFTA 2020

În topul nominalizărilor urmează filmul lui Martin Scorsese „The Irishman” şi marele câştigător al galei Globurilor de Aur de anul acesta, „Once Upon A Time… In Hollywood”, de Quentin Tarantino, ambele cu câte zece selecţii.

Cele trei lungmetraje sunt nominalizate la premiul BAFTA pentru cel mai bun film alături de „1917”, de Sam Mendes, proaspăt premiat cu Globul de Aur la categoria „cea mai bună dramă”, şi „Parasite”, de Bong Joon Ho.

La premiul BAFTA pentru cel mai bun rol principal feminin, Margot Robbie a primit două nominalizări, pentru rolurile din „Bombshell” şi „Once Upon a Time… in Hollywood”. În aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Laura Dern („Marriage Story”), Scarlett Johansson („Jojo Rabbit”) şi Florence Pugh („Little Women”).

Leonardo DiCaprio („Once Upon a Time… In Hollywood”), Adam Driver („Marriage Story”), Taron Egerton („Rocketman”), Joaquin Phoenix („Joker”), Jonathan Pryce („The Two Popes”) au fost nominalizaţi la premiul BAFTA pentru cel mai bun actor.

„1917”, „Bait”, „For Sama”, „Rocketman”, „Sorry We Missed You” şi „The Two Popes” au fost nominalizate la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic.

Lista completă a nominalizărilor poate fi consultată AICI.

Lungmetrajele „Roma”, de Alfonso Cuaron, şi „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, au fost marile câştigătoare la gala BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) 2019. Astfel, drama în alb şi negru „Roma” a fost desemnată cel mai bun film al anului, dar şi cel mai bun lungmetraj într-o limbă străină alta decât engleza, în timp ce „The Favourite” a primit şapte trofee, printre care cel pentru cea mai bună peliculă britanică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here